Vreme čitanja: oko 1 min.

Procurio dokument koji dokazuje da je Abramovič, pored Čelsija, tajno finansirao još jedan klub

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rus je hteo da preuzme i Vitese

  • 1
Roman Abramovich Abramovič Foto: Tanjug/AP

Nekadašnji vlasnik Čelsija Roman Abramovič tajno je finansirao preuzimanje holandskog Vitesea i godinama je finansijski "izdržavao" ovaj klub!

Ovo je zaključak nakon što je javnosti "procurio" dosije ruskog oligarha, a u kom piše da je najmanje 117 miliona evra Abramović dao Viteseu, odnosno za preuzimanje ovog kluba, kroz određene "ofšor" kompanije.

Priča oko Abramovića i Vitesea nije ništa novo, ali činjenica je da do sada nije bilo nikakvih dokaza. Holandski fudbalski savez je svojevremeno sproveo dve istrage i one su pokazale da Abramovič nije imao nikakav uticaj na Vitese. I sam holandski klub je poricao da je oligarh umešan u njihovo finansiranje.

Sumnje su se prvi put javile kada su igrači Čelsija išli na pozajmice u Vitese kako bi stekli iskustvo. Među njima su bili i srpski fudbaleri Nemanja Matić i Danilo Pantić, kao i sadašnji igrač Plavaca Mejson Maunt.

Informacije o dokazima oko pokušaja preuzimanja Vitesea od strane Abramovića prvi je objavio britanski "Gardijan" koji je još 2017. izvestio da su Romanovi saradnici bili umešani u celokupan proces. Ipak, sa "Stamford Bridža" su tada poručili da samo "uživaju u bratskim odnosima sa Viteseom."

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA