≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Duljaj pred Vojvodinu o Dijabateu koji se još nije pojavio, opasnom Nikoliću i golmanskoj dilemi

Vreme čitanja: oko 3 min.

Vojvodina prilično dobro igra protiv Zvezde i Partizana, zasigurno ima veliki motiv kada su večiti sa druge strane

  • 16
Igor Duljaj, FK Partizan Foto: FK Partizan

Fudbaleri Partizana će u subotu od 20 časova gostovati Vojvodini u Novom Sadu, a trener crno-belih Igor Duljaj nije imao sve snage pri ruci, ali tvrdi da se ipak kvalitetno treniralo.

- Takva je sudbina, trenirali smo bez igrača koji su imali obaveze za svoju zemlju. Imao sam malo grupu za treninge, koristio sam igrače iz omladinske škole. Uvek je bolje da imate celu ekipu na okupu, može bolje da se radi, ali iz ove kože se ne može i možemo samo dalje.

O Voši ima samo reči hvale.

- Energičan trener, organizovana ekipa, dosta su agresivni. Malbašić, Čumić, Nikolić, Vitas, Topić, imaju dosta pojedinaca koji mogu da reše utakmicu. Igraju na svom terenu, ali i dalje imamo naš cilj i iz ove situacije mogu da nas izvuku samo povoljni rezultati.

Vojvodina prilično dobro igra protiv Zvezde i Partizana, zasigurno ima veliki motiv kada su večiti sa druge strane.

- Svi koji igraju protiv Partizana, uvek svi imaju veći motiv što je i normalno. Pretpostavljam da agenti dolaze da gledaju, tako i meč ima težinu. Sve je to normalno i tako treba da bude.

Igrački kadar se ponovo okuplja.

- Vujačić i Saničanin su tu, Natho je tu. I ovi igrači koji su igrali za mladu reprezentaciju nemaju nikakve probleme što se tiče povreda. Dijabate je imao obaveza sa reprezentacijom, ako me pitate da li je ovde - nije.

Fuseni Dijabate još uvek nije na raspolaganju i nije mu prvi put da kasni na ponovno okupljanje.

- Da uđem nekom u glavu, da li on ima strah ili ne, pretpostavljam da postoji neki pritisak. Moguće da će im biti lakše tamo, volim kada igramo na našem stadionu. Ipak je to naša kuća, gde god da igramo, igrači moraju da se osećaju komforno i ne sme da bude straha.

Sve utakmice su, po mišljenju Duljaja, jako bitne.

- Svaka utakmica je najvažnija i najteža. U ovom slučaju, to je Vojvodina. Za nas, svaka utakmica će biti finale.

Utakmica i poraz od CSKA 1948 nisu nešto što će ostati dugo u sećanju.

- Pokazalo je kako ne treba. Bez obzira što smo imali teške treninge, to nije opravdanje. Imao sam i razgovor sa igračima... I ti igrači koji su došli iz Bugarske, došli su autobusom, tako da se ni njima igrao fudbal. To su prijateljske utakmice, nema opravdanja. Sve može da se oprosti, ne može da se oprosti kada nema zalaganja.

Mlade snage iz pogona su dobile šansu.

Oni su mladi momci, nadam se da će neko od njih u bliskoj budućnosti biti igrač prvog tima Partizana. Imali su priliku da rade, da osete kakva je atmosfera u prvom timu, da vide koja je razlika između njih i igrača koji igraju. To treba da bude motiv više za njih.

Nemanja Nikolić je apostrofiran kao veoma opasan po odbranu crno-belih.

On gde god da je igrao, predstavljaju je problem za Partizan. Odličan igrač, veoma snažan na lopti. Ima tu još igrača, poput Čumića koji je neverovatno brz. Malbašić, Simić, bez obzira što imaju dobre pojedince, moramo da gledamo kako ćemo mi da izgledamo na toj utakmici.

Da li će Aleksandar Popović ponovo biti prva opcija na golu Partizana, to je pitanje za Duljaja i njegov štab.

To je sve u dogovoru sa trenerom golmana, imamo još dva dana do utakmice pa ćemo odlučiti. To ću sigurno znati sutra, imamo još neke malo rovite igrače koji nisu zdravstveno ugroženi ali smo ih poštedeli. Sutra ću znati na koga mogu da 100 posto računam u subotu.

Upitan, kako vidi situaciju u kojem Miloš Milojević, trener Zvezde, nema siguran posao na Marakani iako je njegov tim skoro pa osvojio titulu, Duljaj je imao jasan odgovor:

- Svako muči neku svoju muku - zaključio je Duljaj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivica

    30. mart 2023 | 14:51

    Desiće se isto kao sa Asanom. Sramota da uprava i trener neznaju gde im je igrač. Ovo je dno dna. Upravo šta čekaš hitno odlazi. Zar vas nije imalo stid Bruka neviđena. 62 god. navijam za Partizan ali ovakvo beznađe nisam doživeo.

  • Tetka iz Laktasa

    30. mart 2023 | 16:05

    Dijabate stize uskoro, svratio do mene na sufnudle.

  • Igor Grobar

    30. mart 2023 | 15:22

    A zašta mi više igramo ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA