Vreme čitanja: oko 2 min.

Bio u zatvoru, igrao Premijer ligu, sada "diže u nebo" bivšeg trenera Partizana: "Spasio mi je život"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Neverovatna priča nekadašnjeg igrača Sanderlenda i Lestera

  • 0
Džejmi Lorens Foto: Roberto SCHMIDT / AFP / Profimedia

Uporedo sa kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, u Africi su se održavale one za Kup afričkih nacija koji se početkom 2024. godine igra u Obali Slonovače!

Jednom nogom na šampionatu je već selekcija Zambije koji je bod u poslednja dva meča potreban za to, pa otuda ne čudi što su kondicioni trener te selekcije Džejmi Lorens dobio svojih "pet minuta slave."

Najviše i zbog toga što radi zajedno sa selektorom Avramom Grantom, inače nekadašnjim trenerom Partizana, koji mu je promenio život odlukom da ga priključi svom stručnom štabu.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Jamie Lawrence (@jamielawrence7)

Lorens iza sebe ima tešku životnu priču koju je svojevremeno objasnio u knjizi koju je izdao, a koja nosi naziv "Od zatvora do Premijer lige." Rođen je u Londonu i od 1992. do 2011. igrao je za 17 timova. Najviše se proslavio u dresu Lestera s kojim je osvojio FA Kup, a u PL je igrao za Brentford.

Poreklom je sa Jamajke i zabeležio je 24 nastupa za tu selekciju. Zanimljivo, sve loše u njegovom životu je počelo kada su mu se roditelji vratili na Jamajku, a on ostao u Londonu sa 17 godina.

Borio se da psotane fudbaler. Međutim, istovremeno je ušao u jednu bandu i umalo nije izgubio život kada mu je jedan član prislonio pištolj i zapretio da će ga ubiti. U 21. godini je izašao iz zatvora, nakon što je osuđen za nasilje i razbojništvo.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Jamie Lawrence (@jamielawrence7)

Činilo se da će njegov san da postane fudbaler biti beznadežan, sve dok nije ostavio sjajan utisak u dresu zatvorske reprezentacije. Jedna od policijaca ga je voleo i lobirao je da se Lorens pusti svakog vikenda da igra poluprofesionalni fudbal.

Sve to mu je donelo ugovor sa Sanderlendom po izlasku iz zatvora, ali ono što je Lorensa mučilo kada je u pitanju prošlost jeste to što nakon karijere nije mogao da nađe posao u struci. Sve dok dolaska Granta koji ga je 2015. pozvao da mu se priključi u reprezentaciji Gane.

- Moj život posle fudbala je bio veoma težak. Ljudi nisu hteli da mi daju posao jer su znali da sam ranije upadao u nevolje. Iako su znali da sam dugo bio profesionalni fudbaler i da nisam pravio probleme, niko nije hteo da me zaposli. Sve dok to nije uradio Grant koji mi nije sudio na osnovu prošlosti, već kakva sam sada osoba - rekao je Lorens za izraelske medije.

Poručio je, takođe, da bi jednog dana voleo da sa Grantom radi u reprezentaciji Izraela, ali da najpre žele da naprave dobre stvari sa Zambijom.

Kada je u pitanju Grant, on je Partizan vodio od januara 2012. do leta iste godine. Osvojio je titulu, ali je i nasledio 10 bodova na polusezoni. Takođe, pre godinu dana je u domovini optužen za seksualno zlostavljanje,

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA