Vreme čitanja: oko 2 min.

Ludnica u borbi za Ligu šampiona kakvu Srbija nikad nije imala: Partizanu ozbiljno ugroženo 2. mesto

Vreme čitanja: oko 2 min.

TSC trenutno ima najbolju startnu poziciju, posebno ukoliko pobedi u svom meču 28. kola protiv Radnika iz Surdulice

  • 24
Mocart kladionica Foto: MN Press/Milan Rašić, Superliga.rs

Fudbaleri Partizana ponovo su se okliznuli u Superligi, pošto su poraženi od Vojvodine u derbiju 28. kola na Karađorđu sa 2:1.

Ovim porazom, crno-beli su dodatno zakomplikovali sebi život u borbi za drugo mesto na tabeli, koje donosi kvalifikacije za Ligu šampiona.

Situacija je odavno jasna kada je u pitanju titula i nju će osvojiti Crvena zvezda, a pitanje je dana kada će to biti i matematički potvrđeno.

Ali, kada je u pitanju borba za drugo mesto, situacija se potpuno iskomplikovala nakon pobede Vojvodine nad Partizanom.

Sada se i Voša umešala u borbu za to mesto, iako TSC ima pet bodova prednosti, kao i meč manje. Ekipa iz Bačke Topole igra svoj meč 28. kola u nedelju od 16 časova u Surdulici protiv Radnika, kojem gori pod nogama.

Svoj meč u nedelju igra i Čukarički, koji gostuje Radničkom iz Niša.

Čukarički sada ima priliku i da pretekne Partizan ukoliko pobedi na Čairu.

Stidljivo iz prikrajka šansu za Evropu vreba i Novi Pazar, koji može da se nada matematički čak i drugom mestu, iako je u zaostatku 8 bodova za TSC-om.

Mnogo toga biće jasnije nakon što svoje utakmice odigraju TSC i Čukarički, koji bi trijumfima mogli da zagorčaju život Partizanu.

I navijačima Partizana i Vojvodine odgovara da i TSC i Čukarički ostvare što gore rezultate, kako ne bi mnogo odmakli njihovim timovima.

Poslednja dva kola regularnog dela prvenstva biće posebno uzbudljiva, jer imamo i neko direktnih duela u borbi za Evropu.

Partizan prvo dočekuje Voždovac, a zatim gostuje Čukaričkom. Vojvodina gostuje TSC-u, pa dočekuje Novi Pazar. TSC uz derbi sa Vošom ima i gostovanje Voždovcu, dok Čuka pre dolaska Partizana na Brdo ide na gostovanje Javoru u Ivanjici. Novi Pazar pre gostovanja Vojvodini čeka Radnik iz Surdulice na svom terenu.

Nema sumnje, čeka nasnikad uzbudljiva trka za drugo mesto i kvalifikacije za Ligu šampiona, prvo u preostalim utakmicama regularnog dela prvenstva, a zatim i u plej-ofu gde imamo dodatnih sedam utakmica, gde će prvih osam ekipa igrati svako sa svakim.

TSC ima "pol poziciju" i ukoliko bi trijumfovao protiv Radnika mogao bi da pobegne crno-belima na četiri boda, ali u igri su i Partizan, Čukarički, Vojvodina i Novi Pazar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    2. april 2023 | 06:59

    Partizanu je ugroženo četvrto a ne drugo mesto.

  • kaj se zgodilo

    2. april 2023 | 07:59

    s mojim krasnim deckima iz nk susjed

  • Bratija

    2. april 2023 | 09:43

    Ne pominjite partizan,njihove navijace to ne zanima oni prate samo kosarku 🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA