≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novi kiks Ajaksa, ne pomaže ni Tadić, ova nula mogla bi skupo da košta Kopljanike u borbi za titulu

Vreme čitanja: oko 1 min.

  • 0
Dušan Tadić, FK Ajaks Foto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Šampionska trka u Holandiji polako ali sigurno gubi na neizvesnosti. Ajaks posustaje, posustao je drugi put u dva kola i sada je, sedam kola pre kraja, u komplikovanom položaju, gotovo bezizlaznom. Tadić i družina odigrala je samo 0:0 na terenu ekipe Go Ahed Igls i posle gubitka bodova u derbiju sa Fejnordom (2:3) u prethodnoj rundi, više se ništa ne pita u borbi za najveće počasti.

Tim iz Roterdama ima pet bodova više i meč manje (igra u ovom trenucima) i sada već idealnu priliku da ovu trku odvede do kraja u sovju korist. 

Ajaks je u nedelju popodne imao terensku inicijativu, šanse, doduše nisu to bili oni konstatni žestoki udari, već samo povremeni, koji su, uz to, jenjavali sa protokom vremena, te su domaći mic po mic uspevali da pronađu defanzivni ključ za ovakvu partiju tima iz Amsterdama.

Nije mnogo pomogao ni naš Dušan Tadić, koji je ponovo predvodio tim sa kapitenskom trakom. Previše odlazaka ove i proteklih sezona jednostavno su morali negde da se odraze negativno, i definitivno snažno utiču na rezultate u ključnim mečevima, onda kada je potrebno napraviti tu ključnu razliku u borbi za titulu.

Ajaksu do kraja ostaje nada u veleobrt šampionske trke u kojoj je i dalje i PSV, trenutno poravnat sa aktuelnim šampionom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA