≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Grci ne veruju svojim sudijama: Dva najbitnija meča ovog kola sude stranci

Vreme čitanja: oko 1 min.

Biće drame

  • 2
FK Panatinaikos Foto: AP/Tanjug

Velika borba je u toku za titulu šampiona u grčkom prvenstvu gde čak četiri tima i dalje imaju šanse da se na kraju dokopaju najvišeg podijuma. Lider Panatinaikos našeg trenera Ivana Jovanovića je u nedelju odigrao samo 0:0 sa Volosem i tako propustio idealnu priliku da iskoristi međusobne duele ostalih pretendenata na tron i održi se na top poziji.

Ovaj meč je inače bio jedini na kom su pravdu delile domaće sudije.

Na preostala dva, između PAOK-a i AEK-a, te Olimpijakosa i Arisa, sudijska organizacija na čijem je čelu Englez Entoni Benet, poverenje je ukazala stranim arbitrima.

Tako, pravdu u Solunu deli Belorus Aleksej Kubakov sa pomoćnicima sunarodnicima, dok Portugalac Fabio Verisimo sudi na meču koji se igra od 20 sati između Olimpijakosa i Arisa na "Karaiskakiju".

Grčki šampionat je ušao u plej-of fazu i praktično je svaki meč do kraja za ova čeitiri tima, vrlo bitan za titulu, otud su i tenzije povišene te je nedavno i doneta odluka, na sastanku svih klubova, Saveza i sudijske komisije, da strane sudije dele pravdu u svim mečevima koji mogu odrediti šampiona.

Mnogo godina unazad Grci su bli u centru pažnje upravo zbog nepomirljivih stavova u vezi sa suđenjem, dugo, predugo je trajao rat na relaciji najvećih klubova (prevashodno između Olimpijakosa i PAOK-a), da bi se tek uvođenjem stranih sudija strasti malo smirile.

U nastavku pogledajte i kakvo je trenutno stanje na tabeli posle nepotpunog kola.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA