Vreme čitanja: oko 1 min.

Barsi se crno piše! Čeferin se oglasio o aferi sa sudijom: "Jedna od najozbiljnijih situacija u fudbalu"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednik UEFA ističe da je situacija krajnje ozbiljna kada je u pitanju slučaj sa podmićivanjem sudije Negreire od strane Barselone

  • 2
aleksander čeferin Foto: Tanjug/Ap

Afera fudbalskog kluba Barselona sa podmićivanjem sudije Negreire potresla je španski, ali i svetski fudbal. Pokrenut je postupak pred španskim sudom, ali je istragu pokrenula i UEFA, a ono što giganta iz Katalonije može da brine jesu i reči prvog čoveka Evropske kuće fudbala - Aleksandera Čeferina.

Predsednik UEFA je dao intervju za slovenački list Ekipa, gde se dotakao i teme vezane za Barselonu.

Iako zbog nezavinsne istrage ne može da se bavi konkretnije temom, Čeferin je kratko prokomentarisao ovu situaciju i istakao da je u pitanju nešto najozbiljnje što je video u fudbalu, otkad je u njemu.

- Naravno, ne mogu direktno da komentarišem ovo iz dva razloga. Prvo, zato što imamo nezavisnu disciplinsku komisiju. I drugo, jer se nisam detaljno bavio materijom. Međutim, mogu nešto da kažem. Što se mene tiče i kako sam obavešten, situacija je kraljnje ozbiljna. Toliko ozbiljna da je po mom mišljenju jedna od najozbiljnijih u fudbalu otkako sam u njemu. Na nivou španske lige, naravno, stvar je zastarela i ne može imati konkretne posledice, dok je postupak u toku na nivou španskog građanskog tužilaštva. Isto važi i za UEFA, ni ovde ništa nije zastarelo - rekao je Čeferin za Ekipu.

Podsetimo, Barsa se tereti da je godinama na račun sudije Hose Marije Enrikeza Negreire uplaćivao ogromne svote novca. Priča se o milionima, a nedavno je procurio i dokument sa uplatama u visini od 1,4 miliona evra.

Barseloni zbog ovog slučaja, ukoliko se ispostavi da je kriva, preti čak i izbacivanje iz Lige šampiona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    3. april 2023 | 17:24

    separatiste izbaciti iz evro kupova i iz prve lige

  • Skåne

    3. april 2023 | 18:29

    A Barca dobila na sud u Spaniji da nije napravila nikakav prekrsak 😂 Da trazis sudijsku analizu nije prekrsak. Isto rade pola La Liga 😊 Sve je ovo maslo onog malog pereza i poslusnika koji sedi kao "predsednik" fudbalskog saveza. Ali stap ima dva kraja 😉

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA