≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ušli smo na stadion gde je Peđa Mijatović počeo karijeru: Izgleda jezivo, kao za snimanje horor filmova

Vreme čitanja: oko 2 min.

Teren na kojem je prve fudbalske korake načinilo jedno od najvećih imena našeg fudbala potpuno je zapušten

  • 2

Podgorica je dala neke od najboljih fudbalera u istoriji jugoslovenskog fudbala, igrače koji su bili virtuozi, koji su rešavali najvažnije utakmice svetskog fudbala, poput finala Lige šampiona i koji su u našoj reprezentaciji ostavili neizbrisiv trag, kao i u srpskom klupskom fudbalu.

Dva možda i najveća imena koja su ponikla u Podgorici su Dejan Savićević i Predrag Mijatović.

Telegraf je nedavno bio u glavnom gradu Crne Gore, gde smo imali priliku i da vidimo jednu zaista tužnu fudbalsku priču, a indirektno je vezana je za jednog od najboljih napadača u istoriji naše reprezentacije - Predraga Mijatovića.

Naime, na izlasku iz Podgorice, pred samo uključenje na novi autoput, nalazi se prava ruina, a nekada je bio rasadnik fudbalskih talenata i stadion na kojem se igrao najviši rang u našem klupskom fudbalu.

U pitanju je stadion Fudbalskog kluba Kom. Na ovom terenu, koji je sada livada prekrivena cvetovima maslačka, prve fudbalske korake načinio je Predrag Mijatović.

Odatle se vinuo u zvezde i dosegao visine kraljevskog kluba, gde je igrao tri sezone, a gde je kruna bilo finale Lige šampiona 1998. godine, koje je rešio svojim golom za pobedu nad Juventusom od 1:0.

Sada teren na kojem je Mijatović počeo karijeru izgleda kao objekat u kojem bi mogao da se snima horor film. Osim što je teren zapušten, da na njemu više gotovo i da nema trave, već isključivo cvetove maslačka i korov, tribine i pomoćni objekat gde su svlačionice, ostavljene su na nemilost zubu vremena i propadaju iz godine u godinu.

Zarđala žica, gomila đubreta, ružni grafiti na fasadi koja otpada, tribine koje se raspadaju i iz kojih niču korovi... to je prizor koji dobijete kada se približite napuštenom stadionu Koma.

Ovaj klub sada igra utakmice nekoliko stotina metara dalje, a ovaj stadion je sada potpuno zapušten i deluje kao da služi za narkomane i problematične tipove da se okupljaju na ovom jezivom mestu.

Prava je šteta da teren na kojem je prve fudbalske korake načinio jedan od najvećih fudbalera sa naših prostora, danas izgleda kao objekat za snimanje horor filmova.

Podsetimo, Predrag Mijatović je nakon Koma prešao u Budućnost iz Podgorice, gde je posle juniorskog pogona zaigrao i za prvi tim. Za Budućnost je igrao od 1987. do 1989, a nakon toga je prešao u Partizan, gde je igrao naredne četiri sezone. Preselio se u Španiju 1993, gde je prvo igrao za Valensiju naredne tri sezone, a onda je 1996. prešao u Real Madrid, gde je igrao do 1999. godine. Potom je tri sezone igrao u Fiorentini, da bi karijeru završio u Levanteu, gde je bio od 2002. do 2004. godine.

Mijatović je za našu reprezentaciju igrao na 73 utakmice i postigao je 26 gola.

Pogledajte još neke fotografije napuštenog stadiona FK Kom gde je legendarni Mijat počeo karijeru.

(Telegraf.rs)

Video: Legendarni Mijat o meču Hrvatske i Jugoslavije koji je "zapalio Maksimir"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tadija

    3. april 2023 | 14:01

    Ne izgleda ni JNA mnogo bolje

  • Objektivni gledalac

    5. april 2023 | 21:20

    Stadin F.K. Kom je dislociran kilometar južnije od starog igrališta, sa reflektorima, uslovnim svlačionicama i pomoćnim prostorijama kakve kod Vazure na JNA odavno zapuštene...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA