≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Miriše na slučaj Asano: Dijabatea još nema, Partizan oslabljen protiv Voždovca!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Fudbaler se nije pojavio u nedelju, kako je najavljeno iz kluba, ali ni u ponedeljak na treningu

  • 13
Fuseni Dijabate, FK Partizan Foto: MN Press/Marko Metlaš

Problemi Partizana, akumulirani na svim nivoima, od organizacionog i finansijskog, preko rezultatskog, koji je minulog vikenda kulminirao padom na četvrtu poziciju u Superligi Srbije, svakako dobijaju novu dimenziju "nestankom" Fusenija Dijabatea.

Krilni napadač se još uvek nije pojavio na treninzima crno-belih, niti je stigao u Beograd, samim tim neće konkurisati ni za naredni duel sa Voždovcem i sve neodoljivo podseća na "slučaj Takuma Asano" koji će svakako ostati upisan u anale klupske istorije kao jedna od većih bruka.

Dijabate je poslednji meč za Partizan odigrao 17. marta u porazu protiv Radnika iz Surdulice, a potom se odazvao pozivu selekcije Malija.

Međutim, fudbaler se uopšte nije pojavio na okupljanju svoje reprezentacije, niti se posle toga vratio u Srbiju.

Na konferenciji za medije pred duel sa Vojvodinom trener Igor Duljaj je iskreno otkrio da se Dijabate nije pojavio i da niko nema informaciju gde se nalazi. Nekoliko sati kasnije iz kluba su nemušto pokušali da prikriju problem opravdanjem da je igrač imao smrtni slučaj u porodici (baka mu je preminula, reći će neverni - osmi put, dok će drugi posegnuti za glogovim kocem verujući da tu nisu čista posla) i da se vraća u nedelju redovnim obavezama.

Ekipu je ostavio na cedilu protiv Vojvodine, naravno, nije se pojavio u nedelju, nije ni danas na jutarnjem treningu, te neće sigurno biti u sastavu za Voždovac i sve navodi da postoji nekakav problem usled koga igrač ne želi da se vrati.

No, što reče neko mudriji, ima ko o tome misli i treba da misli. Ako je uopšte Dijabate i tema razgovora u "idealnom sistemu" i sjajnom trenutku Milorada Vučelića i njegovih skupštinara.

Inače, nije prvi put da Dijabate "izmiče kontroli", letos je odmah posle potpisa za Partizan otišao "na dan u Francusku" po stvari, da bi na kraju bila uposlena i Gorska služba da ga pronađe i vrati pet dana kasnije.

Zimus je takođe zakasnio osam dana na početak priprema, jer se, umesto 20, pojavio 28. decembra, iako su samo igrači koji slave katolički Božić dobili nešto duži odmor.

Zbog toga ga je tadašnji trener Gordan Petrić sankcionisao, trčao je krugove dok su se ostali uveliko spremali za nastavak polusezone, ali mu je oprostio gaf, pripisujući ga dečačkoj nezrelosti.

Na kraju se Dijabate uredno pojavio na zvaničnoj prozivci za početak priprema, ali pošto nije odmah pronašao stolicu - legao je na patos iza saigrača.

Dušmani bi rekli da ga je uspavala bajka govornika za mikrofonom, legitimnog naslednika Hansa Kristijana Andersena...

(Z. Ivković)

Video: Milorad ostaje na čelu Partizana: Vučelić molio Skupštinu da ga razreši funkcije, predlog odbijen

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    3. april 2023 | 15:38

    Lepo je rekao Poledica o pravima igrača u Srbiji, pogotovo stranim igračima. Ako ne prime 2 uzastopne plate imaju pravo da jednostrano raskinu ugovor i nađu drugi klub. Ne bi me čudilo da igrači Partizana nisu primili nekoliko plata i da je jedan od razloga loših igara i to. Naravno pored nekvaliteta.

  • JO

    3. april 2023 | 14:53

    Lako će bez jednog igrača nego gde su hiljade navijača?

  • Upuceni

    3. april 2023 | 17:09

    A kada ce te pisati koliko se duguje zaposlenima i kako je njima u Partizanu..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA