Vreme čitanja: oko 3 min.

Doneo je Čuki dva penala u NIšu, pa poručio: "Samo sam radio ono što se od mene traži"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Levi bek Čuke Nemanja Tošić bio je jedan od junaka pobede Brđana

  • 0
Nemanja Tošić Foto: MN Press

Iako je Marko Docić bio dvostruki strelac u pobedi Čukaričkog u Nišu (2:0), pola zasluga za važan trijumf Brđana svakako ide na račun levog beka Nemanje Tošića.

Pobedom su se Brđani probili na treće mesto na tabeli, sada sa dva boda manje od TSC-a, ali i dva više u odnosu na Partizan, a Tošić jebio taj nad kojim su načinjena oba penala u prvom poluvremenu.

- Samo sam radio ono što se od mene traži prilikom ofanzivnih prekida. Ispostavilo se da je dva puta lopta dolazila u taj prostor koji napadam, imao sam sreće da u dva navrata izborim penale za svoj tim. I bez toga, imali smo dobrih akcija tokom meča, postigli gol i pre jedanaesterca, ali je on poništen zbog ofsajda. Kad je ovako teška utakmica, treba da koristite svaku šansu koja vam se pruži, a mi smo upravo to učinili – kazao je levi bek Čukaričkog Nemanja Tošić.

Brđani su posle gotovo dve decenije slavili protiv Radničkog u Nišu, ekipe koja je za njih bila najneugodniji domaćin.

- Nismo se time opterećivali. Meč u Nišu je sam po sebi nosio određenu težinu, bio je izuzetno bitan, baš kao što su i svi ostali u ovom delu sezone. Svaki bod nam je bitan u borbi za vrh tabele. Činjenica da toliko dugo nismo slavili na „Čairu“ bila je samo dodatni motiv za nas. Odigrali smo prilično zrelu utakmicu. Znali smo da neće biti lako, a pristup je bio zaista sjajan. Trudili smo se da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže, a da rivali ostavimo u napadu što manje prostora, znali smo da su vrlo opasna ekipa. U prvom poluvremenu je sve išlo po našim željama, stekli smo dva gola prednosti. Znali smo da je 2:0 najopasniji rezultat, nije bilo lako u drugom poluvremenu, ali mi je drago da je svako od igrača izgarao na terenu i dao veliki doprinos važnom trijumfu u Nišu.

Čukarički će u četvrtak (18 časova) ponovo u goste, rival će im biti Javor u Ivanjici.

Video: Docić ponovo neumoljiv sa kreča: Kapiten Čuke duplirao vođstvo Brđana na Čairu

- Uvek je to bilo teško gostovanje. Smatram da sada imaju zaista kvalitetnu, kompaktnu ekipu, sa odličnim pojedincima. Neke od njih odlično poznajemo. Lično, uvek se posebno fokusiram na protivničke napadače, s obzirom na moju poziciju u timu. Igrao sam u Mačvi sa Gigićem, sada špicom Javora, znam koliko može da bude opasan. Takođe, u Ivanjici je naš bivši saigrač Kempbel, koji može da jednim potezom da „prelomi“ utakmicu čak i kad ga ne krene najbolje. Imamo ogroman respekt prema Javoru, moraćemo da obratimo pažnju na svaki detalj na toj utakmici. Na nama je da prikažemo veliku borbu, zalaganje i karakter kao u prethodnim utakmicama. Verujem da jesmo kvaliteteniji, ali to možemo da dokažemo samo na terenu.

U međuvremenu, Čukarički se probio na treće mesto, ali na Banovom brdu ne prave bilo kakve kalkulacije, što je potvrdio i Tošić.

- Težimo da igramo našu igru protiv svake ekipe. Kad je tako, kad ne odstupamo od principa koje imamo, mnogo nam je lakše. Cilj je uostalom da našim kvalitetom, zalaganjem, trudom i karakterom sve na terenu sprovedemo u delo. Iako zvuči kao stereotip, stvarno razmišljamo samo o prvoj narednoj utakmici. Ne pravimo nikakve kalkulcije, ne gledamo šta nam je potrebno za drugo, a šta za treće ili četvrto mesto. Tek će se voditi velike bobre u plej-ofu, čeka nas vrlo zanimljiv završetak Super lige, ali i Kupa Srbije. I svi se tome radujemo – naglasio je Nemanja Tošić.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte kako je Čukarički došao do vođstva u Nišu: Korner, ruka, penal i gol Docića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA