≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Totenhem sve prosuo: Štoper Evertona skrivio penal, iznudio crveni, pa raketom doneo "karamelama" remi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sve je bilo bajno za Totenhem, a onda se umalo pretvorilo u totalni pakao

  • 0
Šarl Dukure Foto: Printscreen/Twitter

Fudbaleri Evertona i Totenhema podelili su bodove u 29. kolu Premijer lige odigravši 1:1, iako su "pevci" bukvalno sve imali u svojim rukama do 87. minuta.

Igrač Evertona Abdulaje Dukure nesportski je postupio i udario napadača Harija Kejna nakon čega mu je sudija pokazao put do svlačionice.

Oba igrača su u 58. minutu krenula ka lopti, obojica stigla u isto vreme, a onda su ušla u klinč.

Nakon što ga je Kejn počupao za dres, Dukure mu je više odgurnuo glavu nego što ga je udario, ali arbitar Kuti nije imao razumevanja.

Totalno nadjačan, Everton se povukao, a onda i skrivio penal. Tačnije, Majkl Kin je napravio faul u 16 metara, te je upravo Kejn realizovao udarac sa bele tačke za 1:0.

Kad je već bilo jasno da će Totenhem da slavi, kad je domaćin počeo samo da "bunari", sve se slomilo za goste.

Lukas Moura je u 88. minutu je zaradio crveni karton i poravnao broj igrača u polju, a upravo je štoper Majkl Kin bio taj kojeg je brutalno faulirao.

Samo dva minuta kasnije, Kin je u naletu prešao 10 metara, a onda sa nekih 25 metara raspalio direktno u gornji desni ugao za 1:1.

Taj projektil je dao novi vetar u leđa "karamelama" koje su imale prilike preko Tarkovskog za preokret, ali im nije pošlo za rukom.

Everton je tako izašao iz zone ispadanja, ali ima meč više od svih konkurentnih ekipa, dok je Totenhem ponovo zaustavljen i sada uveliko strahuje za svoje mesto u Ligi šampiona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA