Vreme čitanja: oko 4 min.

Bukti rat saopštenja u BiH: Željezničar se buni na uslove u Mostaru, Veleža poručio: "Čist račun, duga ljubav"

Vreme čitanja: oko 4 min.

Ovo polufinale Kupa će biti poprilično ispraćeno zbog svih dešavanja van terena

  • 1
Velež Mostar Foto: Profimedia

Polufinale Kupa Bosne i Hercegovine donosi i jedan od najvećih derbija tamošnjeg fudbala između Željezničara i Veleža iz Mostara, a pred sam duel ove dve ekipe je došlo i do malog "rata saopštenjima" između ova dva tima.

Velež već dugo vremena ima problema sa svojim stadionom, koji ne može baš da ugosti gostujuće navijače zbog radova na svom stadionu. Oni su ipak pokušali da pronađu rešenje u vidu kaveza, međutim to nije naišlo na opravdanje od strane Željezničara.

Klub iz Mostara je montirao kavez u kom bi trebalo da se nađu "Manijaci", navijači Žaljezničara, na šta su oni protestovali.

Navijačka grupa je ostavila transparent preko kaveza u kom piše "Navijači nisu životinje", a saopštenjem se oglasio i FK Željezničar.

- FK Željezničar obaveštava javnost da je danas predstavnik kluba obavio razgovore sa rukovodstvom FK Velež, a u vezi sa dolaskom i smeštajem naših navijača na utakmici polufinala Kupa BiH. Klub je tražio od kluba domaćina da ustupi 5 odsto kapaciteta na normalnoj tribini jer smatramo da su uslovi na improvizovanoj platformi namenjene za gostujuće navijače sramni. FK Velež nije pozitivno odgovorio na naš zahtev i izražavamo veliko nezadovoljstvo i razočarenje stavom rukovodstva mostarskog kluba s kojim smo u poslednjih nekoliko godina imali jako dobru saradnju. Takođe, podsećamo da smo FK Velež izašli u susret prilikom odigravanja evropskih utakmica na našoj Grbavici gde smo pokazali šta znači biti pravi domaćin - stoji u saopštenju kluba iz Sarajeva.

Ipak, nije dugo trebalo Veležu da odgovori na saopštenje Željezničara.

- Fudbalski klub Velež Mostar izražava začuđenost saopštenjem za javnost kojeg je izdao Fudbalski klub Željezničar. Naše sportske rivale i pre svega prijatelje moramo upoznati sa činjeničnim stanjem kada je u pitanju naš stadion, a koji se još nalazi u fazi izgradnje. Upravo zbog toga, jer ćemo u skorijoj budućnosti i zvanično najaviti da počinjemo s projektom izgradnje južne tribine na našem stadionu, nažalost, nije bilo moguće izaći u susret i ustupiti 5 odsto kapaciteta tribina na način kako su to zahevali iz FK Željezničar.

- Da smo to učinili onako kako je to zahtevao FK Željezničar, to bi bio svojevrsni presedan jer u našim prethodnim utakmicama kada smo bili domaćini slične uslove koje traži FK Željezničar nije bilo moguće ispuniti prema navijačima FK Borac, HŠK Zrinjski i FK Sloboda. Mi smatramo da svi treba da imamo principijelan i jedinstven aršin prema svim klubovima. Jednostavno, naše sportske prijatelje i rivale iz FK Željezničar još jednom upoznajemo s činjenicom da će južna tribina koja treba u skorije vrijeme da počne s izgradnjom biti namjenjena u predviđenom omeru za navijače svih gostujućih klubova. Čudi nas što u FK Željezničar nemaju razumevanja za ove činjenice.

- Još ćemo jednom podsetiti javnost i naše prijatelje iz FK Željezničar da je FK Velež uspeo osigurati u vrlo kratkom roku montažnu tribinu za gostujuće navijače i za to uložiti određena sredstva. Ta gostujuća tribina urađena je po upustvima ljudi iz Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine koji su zaduženi za infrastrukturna pitanja i kao takva tribina je dobila zeleno svetlo od nadležnih službi N/FS BiH. Samim time smatramo da smo svoju obavezu ispunili. Isto tako važno je istaknuti činjenicu da je i Policijska stanica Mostar Sjever zatražila izgradnju montažne tribine jer u protivnom nije mogla garantovati i osigurati sigurnost kad bi se navijačke grupe rasporedile onako kako to traže iz FK Željezničar.

- Na koncu se osvrćemo i na primedbu iz FK Željezničar o njihovom gostoprimstvu prema Veležu u našim evropskim utakmicama na stadionu Grbavica. Vaš ustupak, dragi prijatelji, a to preskačete, FK Velež je platio onako kako ste tražili. Čist račun – duga ljubav, dragi prijatelji. Bez obzira na sve, FK Velež s tradicijom i slavom dužom od 100 godina i dalje će biti sportski prijatelj i rival sa FK Željezničar, i bićemo najsrećniji kad završimo izgradnju južne tribine da imamo još jedan prelepi i kompletirani stadion po standardima FIFA-e i UEFA-e na kojeg ćemo svi zajedno biti ponosni. Uz sportske pozdrave i sutrašnju dobrodošlicu - stoji u saopštenju Mostaraca.

<

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bole

    5. april 2023 | 15:01

    Nepotrebno se dizu tenzije na nasim stadionima. Sve zbog huligana, a ne zbog pravih navijaca ljubitelja sporta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA