≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pedro sam plaća milion evra zbog "anti-roma" klauzule ako produži ugovor sa "nebeskoplavima"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Španac je prvi igrač posle 38 godina koji je prešao direktno iz Rome u Lacio

  • 0
FK Roma - FK Lacio Foto: Tanjug/AP

Fudbaler Lacija Pedro (35) moraće dobro da razmisli o obnovi ugovora sa aktuelnim klubom jer će u slučaju produžetka saradnje iz svog džepa morati da plati na račun njegovog prethodnog kluba Rome ni manje ni više nego milion evra.

Prema navodima lista "Il Messaggero", po dolasku u Lacio Španac je morao da pristane na klauzulu koja ga obavezuje na ovu isplatu, a ona inače postoji samo za igrače koji pređu direktno iz redova Vučice u tabor nebeskoplavih, što je, naravno, vrlo redak slučaj.

Poslednji prelazak, pre Pedra, desio se još davne 1985. godine kada je golman Astutiljo Maljolio načinio isti korak.

Pedro je odigrao samo jednu sezonu u Romi (2020/2021), bio je višak po dolasku Žozea Murinja, pa se preselio u redove gradskog rivala gde je dobio daleko važniju ulogu. Njemu ugovor sa Lacijem ističe na leto i još uvek nema naznakada može biti produžena saradnja.

Sa "anti-roma" klauzulom i novcem bez kojeg bi ostao u slučaju produžetka saradnje, teško da se može očekivati nastavak saradnje Pedra i nebeskoplavih.

Italijanski mediji pišu da će njegov ostanak u klubu direktno zavisiti od toga da li će se Lacijali plasirati u Ligu šampiona. Trenutno su na visokom drugom mestu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA