≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Senzacija u Kupu Hrvatske, Dinamo bez finala, Duje Čop u 93. minutu doneo delirijum Šibenčanima!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Veliki dan za klub sa Šubićevca

  • 1
FK Dinamo Zagreb - Red Bul Salzburg Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Šibenika plasirali su se u finale Kupa Hrvatske nakon što su u prvom polufinalu na "Šubićevcu" pobedili aktuelnog prvaka i najbolji tim lige Dinamo rezultatom 2:1,i to golom nekadašnjeg golgetera "Modrih" Duje Čopa u sudijskoj nadoknadi.

Dinamo je poveo golom Josipa Drmića u 40. sekundi, no Šibenik je u drugom delu okrenuo rezultat golovima Ikera Poca (72) i Duje Čopa (90+3), prenose hrvatski mediji. 

U drugom polufinalu 12. aprila u Koprivnici se sastaju Slaven Belupo i Hajduk, a finale je 24. maja na riječkoj "Rujevici".

Za Šibenik je to drugo finale u istoriji, a u svom prvom 2010. godine je izgubio od Hajduka, dok je Dinamo nastavio crnu seriju rezultata ostvarivši samo jednu pobedu u poslednjih šest nastupa.

Dinamo je gostovanje na Šubićevcu dočekao oslabljen neigranjem Brune Petkovića i Luke Ivanušeca, ali je i bez dvojice jakih aduta mogao bolje u gostima danas. Osim što su Čačićevi izabranici imali 1:0 od 40. sekunde, ukazala im se i prilika u 13. minutu, ali je Menalo, iak sam pred golmanom domaćih, promašio "nepromašivo".

Šibenik je jednu jedinu priliku u prvom delu meča imao u 20. minutu, no tada se u kaznenom prostoru nije najbolje snašao Ivan Dolček.

Nastavak je veleobrt na terenu.

U 66. minutu domaći trener Damir Čanadi sve karte je bacio u napad, u igru su ušli Iker Poco, Dejan Radonjić, Duje Čop i Amer Hiroš, a samo šest minuta kasnije domaćin je izjednačio golom španskog veznjaka Poca.

Nakon primljenog gola Dinamo je pojačao ritam. U 80. minutu Marko Bulat je odlično pucao iz slobodnog udarca, no domaći golman je bio spreman. Četiri minuta kasnije Dinamo je ponovo zatresao mrežu, ali se VAR još jednom uključio zbog ofsajda pa je radost Menala kratko je trajala.

Kada se već činilo da će meč otići u produžetak, domaćin je šokirao hrvatskog prvaka. Kvržić je sjajno ubacio sa desne strane, a Čop još lepše glavom pogodio za veliku pobedu Šibenika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DZG Rudeš

    6. april 2023 | 00:13

    Ošo Čačić, već je bivši. Uz masnu otpremninu. Navodno su kandidati Vaha ili Robi, saznaće se uskoro...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA