Vreme čitanja: oko 1 min.

Italijanska policija pretresla prostorije Rome, Lacija i Salernitane

Vreme čitanja: oko 1 min.

Policija je proveravala transfere igrača

  • 0
FK Lacio, FK Roma, navijači Foto: Profimedia

Italijanska finansijska policija izvršila je danas pretrese prostorija fudbalskih klubova Roma, Lacio i Salernitana, u okviru istrage zbog sumnji u nerealno visoke iznose transfera igrača.

Istraga protiv Rome se odnosi na transfere između 2017. i 2021. godine, dok se istraga za Lacio i Salernitanu bavi prodajom igrača između ova dva kluba, koja su do nedavno pripadala istom vlasniku - Klaudiju Lotitu.

Salernitana je prošle sezone zbog toga promenila vlasnika, pošto propisi u Seriji A ne dozvoljavaju jednoj osobi da kontroliše dva tima. Preliminarna istraga koja se tiče Lacija i njegovog prvog čoveka Lotita, zasniva se na sumnjama u izdavanje "faktura za nepostojeće transakcije", navode italijanske agencije AGI i Ansa.

Transferi igrača i veštački prikazani kapitalni dobici u središtu su slučaja sa kojim se od ranije suočava Juventus. Torinski klub je zbog toga kažnjen oduzimanjem 15 bodova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA