Vreme čitanja: oko 2 min.

"Radonjić mi branio da idem na fudbal, 4 godine sam ga igrao uz košarku": Hit ispovest bivšeg pleja Budućnosti

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovaj plejmejker je tokom karijer igrao za nekolicinu klubova, dok je igrao i fudbal i košarku

  • 1
Nikola Otašević Foto: MN Press

Bivši košarkaš Nikola Otašević, gostujući u podkastu "Jao Mile" izneo je popriličo zanimljivo priznanje koje glasi da je u isto vreme tokom karijere igrao i košarku, ali i fudbal u beton ligi, jer kako je rekao "ne postoji osećaj kao kad daš gol".

Otašević je tokom karijere igrao za velik broj klubova, u Srbiji je nastupao za Beopetrol, Ergonom, Zdravlje, OKK Beograd, Hemofarm, Slobodu, Metalac, dok se okušao i izvan granica Srbije u Anvilu, Budućnosti, MZT-u i Temišvaru.

Upravo njegov put u Budućnost bio je i poprilično zanimljiv, jer kako je rekao, on je igrao i fudbal u isto vreme.

- Ja nemam klub, zove me Miško Ražnatović, moj menadžer, i kaže mi 'Imamo Budućnost, sutra da se javiš'.  To je bio četvrtak, i ja kažem da pre utorka ne mogu nikako, imama neke obaveze. U nedelju igrao utakmicu u Vranjanima za taj fudbalski klub City, krenem da nabacim loptu, pređe preko noge i lobujem golmana, ne znam kako da se radujem. Dao sam sto puta koš, ne može da se poredi ništa. Ono selo, nema trave, pola trava pola zemlja, ja na kolena i proklizam... Dolazim u Podgoricu, ovako me Dejan Radonjić gleda i pita 'Šta si to radio', ja kažem da sam pao... On me samo pitao, s motora? A ja igrao u Vranjanima, neki čiča kaže "daj damo ovom malom 200 evra da igra za nas", ovi mu odgovore da sam košarkaš, on se iznenadio.

Ispričao je Otašević i još jednu priču, kad ga je Radonjić uhvatio da igra fudbal uporedo sa košarkom.

- Igramo protiv Splita, ja odigrao dobro za Budućnost, bila na TV-u utakmica, pobedili mi. Ja u kola i za Užice odem, ujutru igrali u Biosci to je jedno selo pored Užica, nabacuje neki posle kornera, ja glavom i gol. Sledeći napad ja stativu pogodim, posle penal nadamnom, ovaj šutira, daje gol. Prilazi meni kapiten njihov i pita 'Igraš li ti košarku?', ja kažem da igram, on kaže, Budućnost? Gledao sam te sinoć, svaka čast, ali otkud ti ovde? Branio mi Radonja posle da idem, sve se čuje - ispričao je Otašević, koji je potom rekao i da je to sve trajalo tokom njegovog perioda u Budućnosti.

- Sve godine dok sam bio u Budućnosti, sve četiri godine sam igrao i fudbal, nema jačeg osećaja kad daš gol, kakav koš, kakvi bakrači - zaključio je Otašević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA