Vreme čitanja: oko 2 min.

"Da li nekom smetamo u Superligi?": Mladost GAT izdala saopštenje zbog sudija, Lalatovićem klub razočaran

Vreme čitanja: oko 2 min.

Novosađani su ogorčeni svim dešavanjima koja su zadesila njihov klub

  • 6
Nenad Lalatović Foto: MN Press/Marko Metlaš

Fudbalski klub Mladost GAT, još ne zna za trijumf otkako im je na klupu seo Nenad Lalatović. Ovaj klub iz Novog Sada je odigrao četiri utakmice i dva puta je remizirao, dok je dva puta pretrpeo poraz. Ipak, kako oni smatraju za to su krive sudije.

Već se oglašao upravo trener Nenad Lalatović, koji je bio nezadovoljan suđenjem protiv Zvezde.

- Ostaje sigurno, prvo poluvreme neću da komentarišem suđenje, da li je trebalo da bude crveni karton, penal... ali ono što je oteto, to je i prokleto - rekao je tada Lalatović, koji se potom obratio i predsedniku Fudbalskog saveza Srbije Draganu Džajiću, kao i njegovom potpredsednika Branislavu Nedimoviću.

- Izuzetno poštujem gospodu Dragana Džajića, Branislava Nedimovića i Dejana Filipovića i jedino što ih molim je to da Mladost GAT u finišu sezone ima bolji odnos i suđenje 50:50. Ne tražimo pomoć, ne želimo nikakvu frku, niti ćemo da se žalimo, ali velika grehota bila bi da vlasnik GAT-a, gospodin Dejan Slijepčević, zbog svega napusti srpski fudbal. On iz svog džepa plaća naš klub, redovno uplaćuje i porez u budžet Republike Srbije i bilo bi jako tužno da ode. Ne želim da komentarišem odluke arbitra, postoje ljudi koji su sve mogli da vide i reaguju - rekao je tada Lalatović.

Posle još jednog remija, ovoga puta protiv Kolubare i meča završenog bez golova - 0:0, sada se oglasila i uprava saopštenjem.

- Fudbalski klub Mladost GAT želi da se obrati celokupnoj sportskoj javnosti, nakon nekoliko diskutabilnih sudijskih odluka na utakmicama našeg kluba. FK Mladost GAT se nije oglašavala oko utakmica koje je do sada odigrala, znajući da su sudijske greške sastavni deo fudbalske igre. Međutim, kako su učestale, počinjemo da sumnjamo da one nisu samo plod slučajnosti, već nečije namere da nam se uskrati pravo na poštenu i ravnopravnu borbu za opstanak u Super ligi Srbije.

- Gorak utisak na sve u našem klubu ostavila su dešavanja na utakmici 29. kola u kojoj smo bili domaćini Fudbalskom klubu Kolubara. U 56 minutu, naime, naš igrač Ilija Babić u prodoru ka golu, biva oboren sa leđa u kaznenom prostoru od strane gostujućeg fudbalera Nemanje Nikolića. Na zaprepašćenje čitavog stadiona, glavni sudija se nije oglasio. Kako se utakmica završila bez golova, smatramo da je ova situacija mogla da preokrene njen tok u našu korist. Čestitamo našim sportskim prijateljima iz Kolubare na fer i korektnoj igri, ali ne možemo a da se ne zapitamo da li to naš klub nekom nešto duguje ili nekom smeta na superligaškoj sceni? Nećemo da ćutimo dok nam se oduzima ono što smo na terenu zaslužili. Nastavljamo hrabro ka ostvarenju naših ciljeva, poštujemo svakog, ali isto tako želimo i da nas poštuju!", stoji u saopštenju potpisanom od strane uprave - stoji u saopštenju kluba.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by FK MLADOST GAT (@fkmladostgat)

(Telegraf.rs)

Video: Lalatović poručio sudijama: "Što je oteto, to je prokleto"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    6. april 2023 | 15:22

    Stalno im neko drugi kriv, a ne to što nemaju blage veze sa fudbalom...Lalatović je za Zadrugu.

  • Baxter88

    6. april 2023 | 16:44

    A to sto ste za 4 god preskocili 4 ranga ko da ste Siti to nikom nista?! Pa sad nek vam pomogne onaj ko vas je u Superligu i ugurao!

  • G

    6. april 2023 | 17:50

    Smetaš ti samo tako sa ponašanjem i izjavama da nisi bio takav bio bi vrhunski trener ovako si pukao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA