≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Laporta pisao UEFA i FIFA zbog slučaja koji drma špansku ligu: Kako li je objasnio 7.3 miliona uplate sudiji?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Klupko se odmotava...

  • 2
Đoan Laporta, FK Barselona Foto: Profimedia

Predsednik Fudbalskog kluba Barselona Đoan Laporta u četvrtak je poslao pisma i na adresu FIFA i UEFA u kojima je ponudio objašnjenje situacije zbog kojih se katalonski klub soočava sa teškim optužbama i mogućim sankcijama, prenosi "Catalunya Radio".

Iako sadržina pisma ostaje nepoznata, jasno je da je u njima prvi čovek Barse pokušao da objasni zbog čega je sa klupskog računa 17 godina (2001-2018) išla uplata na adresu firme koju je vodio dugogodišnji visoki funkcioner sudijske organizacije La Lige Hose Maria Enrikez Negreira.

Koliko je situacija ozbiljna po Barsu i potencijalno takva da može dovesti do teških konsekvenci po Katalonce, svedoče i izjave šefova FIFA i UEFA Đanija Infantina i Aleksandera Čeferina, koji su proteklih dana dali svoje viđenje u vezi sa ovim otkrićem u Španiji.

- Zabrinuti smo zbog onoga što se dešava. Videćemo šta se desilo - poručio je nedavno Infantino.

Još više je ova priča zabrinula prvog čoveka Evropske fudbalske federacije Čeferina.

On je nedavno, uoči nedavnog Kongresa UEFA, rekao da je slučaj Negreira "veoma ozbiljan" i da je preko Etičko-disciplinske komisije otvorio istragu sa dva inspektora iz njegove organizacije (Žan-Samjuel Leuba i Mirjam Koler).

Barsa je posle izjava Čeferina i Infantina i sve većeg pritiska javnosti koji trpi, sada reagovala pismom koje će joj, nadaju se, pomoći da objasni svoju nevinost u čitavom slučaju. U Barsi će narednih dana sa velikim nestrpljenjem čekai odovore iz dve najviše svetske fudbalske instance.

U međuvremenu, protiv Barse je pokrenuta istraga na domaćem terenu iz istog razloga, Sud u ovom gradu je preuzeo slučaj u kojem će biti ispitano da li su pomenuti Negreira i njegov sin Havijer Enrikez učinili delo primanja mita od Fudbalskog kluba Barselona tokom pomenutog perioda.

Radi se o sumi od 7.3 miliona evra koju je Barsa uplatila na račun Negreirine firme.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA