Vreme čitanja: oko 1 min.

Sa 10 godina izgubio oca, zatim i dva brata, sada je sa 28 ostao i bez majke: Tužna sudbina svetskog prvaka!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Teški dani su pred Anhelom Koreom

  • 0
Anhel Korea Foto: AP/Tanjug

Na poslovnom planu je imao dosta uspeha kojim može da se pohvali, ali je na privatnom argentinski fudbaler Anhel Korea, sa svojih 28 godjna, doživeo neverovatnu tragediju u kojoj je ostao skoro bez kompletne porodice.

Prvak sveta sa Argentinom izgubio je oca kada je imao 10 godina. Zatim je ostao i bez dva brata, da bi u četvrtak stigla i vest da je njegova majka Marsela Martinez izgubila bitku sa opakom bolešću i preminula.

Korei je fudbal bio sve, mada je bez istog lako mogao da ostane 2014. godine kada mu je, prilikom potpisa ugovora sa Atletikom, dijagnostifikovan ozbiljan srčani problem.

Jorgandžije smu mu platile operaciju, našao se na terenu, a ožiljak na grudima i dalje "čuva" kako bi ga podsetio na teška vremena kroz koja je prošao.

- Fudbal je za mene oduvek bio svetionik radosti. Sa 10 godina sam izgubio oca, zatim i dva brata, te je fudbal bila jedina stvar koja me je terala da sve to zaboravim. Kad god sam kretao na teren, zaboravljao sam sve gubitke koje sam imao i samo sam želeo da uživam sa svojim prijateljima. Od prvog dana, kada mi je agent dao novac, ja sam svu platu dao mami da bismo imali dovoljno da jedemo.  - rekao je Korea svojevremeno u jednoj ispovesti.

Korea je od 2012. do 2014. igrao za San Lorenco, dok je posle operacije, od 2015. godine, zadužio dres Atletika. S tim timom je bio prvak Španije, uzeo je Ligu Evrope i igrao finale Lige šampiona. Takođe, bio je član selekcije Argentine koja je trijumfovala na Mundijalu u Kataru.

Tako je Korea ispunio obećanje dato ocu da će jednog dana biti vrhunski fudbaler i da će obući dres reprezentacije Argentine. Ono što takođe može da ga raduje jeste to da je pre dva meseca po treći put postao otac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA