≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Dele nam crvene kartone jer smo Albanci": Klub koji se takmiči u srpskoj Zoni "Jug" preti istupanjem iz lige

Vreme čitanja: oko 2 min.

Potrebno je stati na put međunacionalnim trvenjima, ali ovako se to definitivno ne može postići

  • 10
Fudbalski teren Albanija Srbija zastave Foto-ilustracija: Shutterstock, Pixabay

Rukovodstvo Fudbalskog kluba Ternoci iz Velikog Trnovca kod Bujanovca ovih dana odlučuje o istupanju iz ligaškog takmičenja u Zoni "Jug", posle nedavnog burnog meča u Vladičinom Hanu protiv domaće Morave, kada je glavni arbitar podelio tri crvena kartoina igračima Ternocija.

Sudija Aleksandar Nikolić iz Leskovca je u istom trenutku pokazao tri crvena kartona igračima gostiju, a skoro svim ostalim fudbalerima podelio žute kartone. Zbog takvog razvoja događaja, klub čiji su igrači pretežno Albanci, oglasi ose saopštenjem u kojem je kao razlog naveo međunacionalnu netrpeljivost od strane Saveza i sudije na toj utakmici.

- Klubu iz Trnovca najveća prepreka je Savez, a glavni razlog je nacionalna pripadnost fudbalera, pa je besmisleno da naši momci rizikuju zdravlje u ligi čiji funkcioneri, umesto da neguju sportski fer plej i grade mostove saradnje među narodima, seju podele i mržnju - piše u saopštenju FK Ternoci, prenosi portal Vranjenews.

Utakmica u Vladičinom Hanu između domaće Morave i FK Trnovac prekinuta je u 65. minutu nakon što su tri igrača trnovačke ekipe dobila crvene kartone.

- Glavni uzročnik ovakve utakmice bio je sudija koji je skandaloznim odlukama istovremeno isključio tri naša fudbalera, a ostatak ekipe kaznio žutim kartonima, tako da smo bili prinuđeni da prekinemo meč - poručuju iz kluba.

Ovim povodom oglasio se narodni poslanik iz Trnovca Šaip Kamberi, koji je ocenio da su "crveni kartoni namenjeni svim Albancima".

- Ovako sramotno ponašanje sudije, nezabeleženo na fudbalskim terenima, bilo je namerno, da bi naš tim ostao bez prvotimaca na raspolaganju za naredne utakmice, posebno za meč protiv Alakinca u sledećem kolu - navode iz kluba.

Naglasili su da je sada postalo jasno da je klubu iz Trnovca najveća prepreka Savez , a "glavni razlog je nacionalna pripadnost fudbalera".

- U takvom okruženju je nemoguće takmičiti se, pogotovo ako uzmete u obzir da vas drugi gledaju neprijateljskim očima.

Najavili su da će rukovodstvo u narednim danima doneti odluku da li će nastaviti takmičenje.

Portal InfoVranjske.rs se putem mejla u ponedeljak obratio Fudbalskom savezu Regiona Istočne Srbije u Nišu sa pitanjima vezanim za događaje u Vladičinom Hanu, ali još uvek nije dobio odgovor.

- Istovremeno, indikativno je da se u FS RIS nisu oglasili povodom meča Morava - Ternoci u Vladičinom Hanu niti su na svom sajtu, na odeljku "rezultati i tabela!, napomenuli da je meč u Vladičinom Hanu prekinut kada su igrači FK Ternoci u drugom poluvremenu pre 70 minuta susreta napustli teren - pišu Vranjske.

- Da li to implicira da FS RIS želi da zataška ono što se dogodilo na stadionu Kunjak u Vladičinom Hanu u subotu prvog aprila i od medija sakrije odnos sudije Nikolića prema fudbalerima iz Velikog Trnovca - pitanje je portala Vranjske za FS RIS koje je sasvim na mestu.

(Telegraf.rs)

Video: TSC dao gol u nadoknadi za pobedu, posle nekoliko minuta, sudija ga poništio: Ipak je bio ofsajd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA