≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Argentinci su ludi i za ženskim fudbalom: Rekordan broj ljudi na meču dama, uspeh Mesija i družina čini svoje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uspeh muškog tima na Mundijalu učinio je svoje

  • 1
fudbalerke argentine Foto: youtube/LaVillaDeportivavcp

Da su Argentinci zaluđeni fudbalom, što klupskim, što reprezentativnim, to je dobro poznata stvar, na kraju krajeva, možemo to bez zadrške reći, radi se o najvećim fudbalskim fanaticima na svetu. Bez prave konkurencije. Otud i ne čudi da se veliki broj fudbalskih zaljubljenika iz ove južnoameričke države u velikom broju, čak i rekordnom, sabrao za meč ženskog nacionalnog tima.

Čak 31.800 navijača okupilo se na tribinama stadiona "Mario Alberto Kempes" u Kordobi za utakmicu Argentine i Venecuele, koja je, posle penal serije, završena pobedom gostujućeg tima 7:6.

U regularnom delu meča bilo je 1:1, mada je to tek sporedni utisak sa meča, a onaj glavni su, bez dileme, popunjene tribine stadiona kapaciteta 57.000 mesta.

Zanimljivo je da je dosadašnji rekord po broju navijača na meču ženske reprezentacije Argentine bio tek 15.200 postavljen prethodne godine na istom mestu. Očito je da je titula muške selekcije učinila svoje, pa navijači sada hrle da gledaju i dame u kopačkama.

U nastavku možete videti sve najzanimljivije detalje sa pomenute utakmice.

(Telegraf.rs)

Video: Nova uzdanica Mančester Sitija: Dejna može svašta s loptom i u teretani

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA