≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vensan Kompani je čudotvorac: Belgijanac vratio Barnli u Premijer ligu posle samo jedne sezone

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bajkovita sezona za ekipu sa "Turf Mura"

  • 0
Vensan Kompani dolazi u Barnli Foto: Youtube/Printscreen

Fudbaleri Barnlija igraće naredne sezone u Premijer ligi, posle samo godinu dana odsustva iz elite, a tamo ih je odveo Belgijanac Vensan Kompani. Čovek koji je prethodnog leta napustio klupu Anderlehta i preuzeo engleskog drugoligaša sada je heroj navijača, pošto je sada i matematički obezbedio plasman u najviši rang takmičenja.

Barnli je pobedom nad Midlzbroom u gostima od 2:1 napravio razliku od 19 bodova naspram trećeplasiranog Lutona koji više nema ni teoretske šanse da ih ugrozi.

Barnli je tako nastavio impresivan niz rezultata koji traje još od novembra kada su poslednji put pretrpeli poraz u Čempionšipu. Zbirno, ove sezone samo dva puta su izgubili u 39 utakmica, a na čelu tabele bez prekida su od 25. oktobra.

Strelci u važnoj pobedi bili su Ešli Barns i Konor Roberts iz penala.

Ekipa sa "Turf Mura" je, podsetimo, eliminisana iz Premijer lige u poslednjem kolu minule sezone, tako je i prekinula šestogodišnji niz igranja među elitom, međutim na povratak je čekala samo jednu sezonu.

Sada je Barnliju potrebno još 11 bodova da bi osigurao prvo mesto u sedam mečeva koliko im je preostalo do kraja sezone, a 13 kako bi probili brojku od 100 bodova prvi put za neki tim još od sezone 2013-2014. kada je Lester dominirao u Čempionšipu.

Zaista, bajkovita sezona za ovaj klub.

(Telegraf.rs)

Video: Poznati fudbaler apeluje na policiju da pronađe ovog mladića: Išao ulicom i bušio gume vozilima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA