≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sprema se ludnica na Kipru: Finale kupa Grčke zakazano u Nikoziji, čeka se "zeleno svetlo" vlasti i policije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za sada su najbliži meču za trofej AEK i PAOK koji imaju ubedljivu prednost posle prvih utakmica sa Olimpijakosem i Lamijom

  • 0
FK PAOK, navijači, huligani, FK Panatinaikos Foto: AP/Tanjug

Fudbalski savez Grčke odlučio je da će domaćin finala ovogodišnjeg finala Kupa biti Kipar, tačnije stadion "GSP" u Nikoziji, međutim zbog problematike i bezbednosnog pitanja koje sa sobom nosi organizacija ovakvog meča, tek će nakon dozvole vlasti Kipra i policije biti doneta definitivna odluka o odigravanju finala koje je na programu 20. maja.

Najbliži meču za trofej su PAOK i AEK koji imaju veliku prednost posle prvih mečeva sa Lamijom (PAOK dobio prvi meč 5:1), odnosno Olimpijakosem (AEK dobio prvi meč 3:0) te je skoro izvesno da će ta dva kluba igrati u finalu.

Imajući u vidu vatrenu i agresivnu navijačku bazu oba kluba jasno je da bi u Nikoziji stanje bilo opsadno tog dana usled invazije ultrasa oba kluba.

Zbog toga, tek ukoliko vlasti i policija na Kipru daju "zeleno svetlo", utakmica će se održati na ostrvu.

Prema navodima pojedinih kiparskih medija, već sada su poznati i uslovi pod kojima bi domaćin prihvatio organizaciju utakmice, a jedan od glavnih je da se limitira broj navijača klubova finalista koji bi doputovali na meč. Prema navodima istog izvora, ideja je da se broj pristalica oba kluba svede na nekoliko stotina, najviše hiljadu, i da se razdvoje u dva grada odakle bi onda krenuli ka Nikoziji.

Takođe, ideja je da navijači istog dana doputuju i istog dana se vrate odakle su došli.

Fudbalski savez Grčke je obavestio kolege iz Fudbalskog saveza Kipra o nameri da u Nikoziji organizuju Kup finale i brzo su dobili pozitivan odgovor, a pozitivan signal stigao je i od vođstva GSP stadiona. Ipak, poslednju reč daće policija. Kako prenose grčki mediji, kiparska policija još uvek nije zvanično obaveštena o ideji Grčkog fudbalskog saveza, ali već sada je jasno da će tražiti vrlo rigorozne uslove za sve aktere ukoliko dozvoli organizaciju jednog takvog događaja u svom gradu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA