≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Firmino u 86. šokirao Arsenal, Salah očajno izveo penal i postao tragičar uprkos golu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bez pobede u derbiju PL

  • 0
FK Liverpul Foto: AP/Tanjug

Liverpul slavi Roberta Firmina! Zahvaljujući golu brazilskog napadača u 86. minutu, Redsi su izbegli poraz u derbiju Premijer lige od Arsenala (2:2) - iako su gubili sa 2:0 u jednom trenutku!

Tobdžije su u prvih pola sata bukvalno držale čas fudbala domaćem timu, a istakao se Gabrijel Martineli koji je u 8. minutu pogodio mrežu saigrača iz reprezentacije Brazila Alisona, zatim u 28. asistirao Žesusu za velikih 2:0 na Enfildu.

Imao je Liverpul između ta dva gola veliku priliku preko Robertsona za 1:1, ali je levi bek šutirao tik pored stative. I, kada se činilo da će Arsenal imati dva gola viška na pauzi, Mohamed Salah se odlično snašao u 42. minutu i na dodavanje Hendersona je ugurao loptu u mrežu.

Iako je postigao gol, Salah je definitivno tragičar Redsa. Najpre zbog toga što je promašio penal u 52. minutu, zatim i dve sjajne prilike. Poslednju u nadoknadi vremena kada mu je Ramsdejl vrhovima prstio izbacio loptu u korner.

Ta nadoknada je u potpunosti pripala Liverpulu, malo je nedostajalo da Konate u 95. zatrese mrežu, da bi u nastavku akcije Martineli dao jaku loptu Sahi. Da je ona bila malo slabija, saha bi imao jedan na jedan sa Alisonom.

Arsenal je ovim bodom otišao na +6 u odnosu na Mančester siti, mada Građani imaju meč manje, dok je Liverpul na 8. poziciji sa 44 boda - 12 manje od mesta koje vodi u Ligu šampiona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA