Vreme čitanja: oko 2 min.

Iznete teške optužbe za rasizam na račun trenera PSŽ-a: "Žalio se da ima previše crnaca i muslimana"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bivši sportski direktor Nice optužio Kristofa Galtijea

  • 1
Kristof Galtije, Naser Al Kelafi, FK PSŽ Foto: BERTRAND GUAY / AFP / Profimedia

Trener Pari Sen Žermena Kristof Galtije suočen je sa ozbiljnim optužbama da je rasista od strane bivšeg sportskog direktora Nice.

Galtije je optužen da je u avgustu 2021. godine izgovorio rasističke reči, kada jedva da je dva meseca bio na klupi Nice.

Informaciju je preneo novinar Romen Molina, do koga je došao i mejl koji je Žulijen Furnije poslao, a u kojem je izneo šokantne reči na račun Galtijea.

- On mi je rekao da moram da uzmem u obzir realnost grada i da ne možemo da imamo toliko crnaca i muslimana u timu. Rekao mi je "Sinoć sam otišao u restoran i svi su mi prilazili i govorili da imamo tim crnaca", a zatim dodao "Žulijen, moraš da shvatiš u kom smo gradu. Naš tim ne odgovara onome što ljudi žele.

Takođe je Furnije optužio Galtijea da se žalio da ima previše muslimana u timu u vreme kada je bio Ramazan.

Najozbiljniji deo mejla je na njegovom samom kraju, kada je Furnije opisao do detalja sastanak sa Džonom Valović Galtijeom, usvojenim sinom trenera PSŽ-a, koji je i njegov agent, a koji je takođe imao rasističke komentare prema mejlu koji je poslao.

- Pitao sam ga šta se dešava, a on mi je objasnio da ova ekipa kao i on (Galtije) ne mogu ovako da nastave. Zamolio sam ga da bude precizniji da ga bolje razumem, a on mi je rekao: "napravio si tim ološa". Zamolio sam ga da bude precizniji, a on je dodao "Imamo samo crnce i pola vašeg tima je petkom popodne u džamiji". Rekao sam gospodinu Džonu Valoviću Galtijeu da sam ogorčen njegovim komentarima i zamolio sam ga da odmah napusti kancelariju - opisao je u mejlu bivši sportski direktor Nice.

Inače, Furnije nije krio da je imao sukob sa Galtijeom, a svojevremeno je indirektno optužio aktuelnog trenera PSŽ-a, iako nije otkrivao o čemu je reč.

Posle njihovog sukoba u Nici, Furnije je rekao "Ako objasnim prave razloge zašto smo se posvađalil, Kristof Galtije više nikada neće ući u svlačionicu, ni u Francuskoj, ni u Evropi - rekao je tada Žulijen Furnije.

Francuski mediji potvrdili su da je mejl koji je Furnije poslao autentičan, ali ističu da dokaza za ovo nema i da je reč protiv reči između Furnijea i Galtijea.

(Telegraf.rs)

Video: Tata mu je jedan od najboljih fudbalera sveta, a on ima talenat za košarku: Nejmarov sin cepa mreže

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA