≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Saznajemo: Definitivno odložena utakmica Čukarički - Partizan!

Vreme čitanja: oko 3 min.

Konačna odluka u uvezi sa odloženom utakmicom biće doneta po okončanju žalbenog postupka koji je podneo FK Čukarički, saopštilo je vođstvo takmičenja

  • 72
FK Partizan, FK Čukarički, Radovan Pankov, Slobodan Urošević Foto: MN Press/Marko Metlaš

Meč Superlige između Čukaričkog i Partizana, koji je u utorak prekinut u 20. minutu zbog incidenata navijača crno-belih i sukoba sa policijom, neće biti odigran u sredu kao što je bilo najavljeno, saznaje Telegraf.

Novi termin meča biće naknadno određen.

Podsetimo, Partizan je bio spreman da danas dođe na nastavak utakmice, međutim iz tabora Brđana nisu želeli da igraju novi meč, no konačnu reč dala je Superliga koja je posle vih dešavanja i velike tenzije viđene u utorak tokom meča, na tribinama, donela odluku da se utakmica odigra u terminu koji će biti naknadno određen.

- Konačna odluka u vezi sa navedenom utakmicom biće doneta po okončanju podcupka po žalbi FK Čukarički i sagledavanju i utvrđivanju opravdanosti razloga za prekid utakmice, a sve u skladu sa pozitivnim propisima i sportskim načelima - navodi se u saopštenju Superlige čije čiju kompletnu sadržinu, bez redakcijske obrade, možete pročitati u nastavku, potpisan od strane direktora takmičenja Aleksandra Pivića.

Radi otklanjanja nedoumica u vezi sa prekinutom utakmicom 30. kola Mocart Bet Super lige Srbije između FK Čukarički i FK Partizan obaveštavam vas da je shodno izveštajima službenih lica sudija utakmicu prekinuo iz opravdanih razloga nakon konsultacije sa delegatom utakmice i predstavnicima oba kluba.

U izveštaju sudije o trajnom prekidu utakmice između ostalog navedeni su razlozi u predugom i neefikasnom pražnjenju tribine što je prouzrokovalo pauzu od 50 minuta kao i očiglednoj mogućnosti za daljim ugrožavanjem bezbednosti i sigurnosti aktera utakmice zbog činjenice da nije ispražnjen kompletan stadion jer su na ostalim delovima stadiona i dalje bila prisutna lica koja su svojim ponašanjem mogla uticati na bezbednost aktera, takođe i činjenice da su se lica koja su odstranjena sa stadiona grupisala na severnoj strani u delu van stadiona. Ovakvim postupanjem nakon tri prethodna prekida u situaciji koja se odnosi na ono što je najvažnije, a to su zdravlje i bezbednost aktera utakmice sudija je doneo odluku o trajnom prekidu utakmice. Napominjem da je pisana izjava glavnog sudije utakmice o razlozima prekida uneta u informacioni sistem KOMET, sekcija dokumenti, dana 11.04.2023. godine u 20.02 časova.

Shodno članu 12. stav Z. Propozicija za takmičenje u predviđenom roku utvrdio sam datum i vreme nastavka prekinute utakmice putem službenog informacionog sistema KOMET o čemu ste blagovremeno obavešteni (11.04.2023. godine u 20.04 časova). Takođe od službi zaduženih za bezbednost i sigurnost dobio sam preporuke da se pomenuta utakmica nastavi bez prisustva publike i o tome ste dobili obaveštёnje od sektora bezbednosti FSS putem mail-a iste večeri u 20.02 časova.

Uzimajući u obzir činjenicu da ie FK Čukarički u propisanom roku dana 12.04.2023. godine uložio žalbu na utakmicu koja je prekinuta kao i da spor oko termina nastavka utakmice kao organ nadležan za donošenje konačne odluke obaveštavam vas da se utakmica neće nastaviti u prethodno određenom terminu 12.04.2023 u 18:00 časova.

Konačna odluka u vezi sa navedenom utakmicom biće doneta po okončanju podcupka po žalbi FK Čukarički i sagledavanju i utvrđivanju opravdanosti razloga za prekid utakmice, a sve u skladu sa pozitivnim propisima i sportskim načelima.

Ponašanje navijača FK Partizan na navedenoj utakmici je nanelo veliku štetu fudbalskom sportu i našem elitnom rangu takmičenja zbog čega ću po hitnom postupku podneti prijave nadležnim disciplinskim organima FS Srbije, kao i prijave zbog loše organizacije utakmice i unošenja velikog broja pirotehničkih sredstava.

Iz pozicije organa koji u fokusu ima širu sliku koja se odnosi na integritet i imidž kompletnog takmičenja koristim priliku da oba kluba upozorim na istupanja u javnosti kojima se ugrožava opšti interes svih klubova i samog takmičenja.

Istovremeno vas obaveštavam da će u narednom periodu prema ovakvim i sličnim događajima biti iskazana nulta tolerancija te da ćemo kroz institucije FS Srbije tražiti najstrože kazne i pooštravanje kaznenih odredbi u vezi sa ovakvim i sličnim događajima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cubaka

    12. april 2023 | 15:47

    Uspeli su u nameri da naprave haos i da se utakmica ne odigra, sada ce uz pomoc svojih poltrona u savezu izmuckati da bude za njih 3:0 posto je to bio jedini nacin da pobede Cuku, na terenu nisu imali sanse. Isprobani recept starih muckarosa jos iz doba kada su im sudovi dodeljivali titule.

  • Nik

    12. april 2023 | 15:46

    Uskoro oni prelaze da gledaju umetnicko klizanje kad izgube aba ligu jedino ce im to ostati.

  • Dragan

    12. april 2023 | 16:38

    Ako se ne registruje 3 : 0 za Čukarički..Svi u FSS da podnesu ostavke.. Partizan spao na najniže grane.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA