≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Liga šampiona: Ne može se Lampardom i Amerima na Don Karleta i Real, Milan pronašao protivotrov za Napoli!

Vreme čitanja: oko 3 min.

Madriđani na pragu polufinala Lige šampiona posle 2:0 sa Čelsijem u Madridu, u sveitalijasnkom okršaju presudan je bio gol Benasera

  • 8
Ismael Bennacer Benaser i Karim Benzema Foto-kolaž: Tanjug/AP

Real i Milan bliži su plasmanu u polufinale Lige šampiona posle prvih mečeva četvrtfinala u kojima su na domaćem terenu, nakon velike borbe i sjajnog fudbala, porazili Čelsi, odnosno Napoli.

Madriđani su demonstrirali autoritet i reputaciju specijalista ovog takmičenja, slavili 2:0, pa mirno mogu čekati revanš u Londonu, dok su "rosoneri" daleko teže, i drugi put za kratko vreme (posle pobede u Seriji A) naneli poraz lideru prvenstva i verovatno novom šampionu Italije - 1:0.

U Madridu - očekivano!

Svako ko se iole razume u fudbal, ko prati ovu igru, ko shvata veličinu Reala, a ko današnji, ovakav Čelsi, nije mogao da očekuje ništa drugo do slavlje tima Karla Anćelotija. "Kraljevski klub", kako mu i ime govori, gospodario je terenom protiv gostiju koji su ove sezone pretrpeli previše turbulencija, dolazaka i promena, smena, da bi uopšte mogli da se uhvate u koštac sa kraljevima Lige šampiona. Sa Lampardom na klupi i američkim gazdama za komandama kluba, te nabacanim pojačanjima u želji za instant uspehom, Čelsi je promašio put za ovu sezonu.

Real će, ako ovde ne bude čuda, u polufinale Lige šampiona.

Real ne mora da brine, jer ima neverovatan tim, genijalnog trenera i čudesne pojedince u svojim redovima. Za novu titulu Lige šampiona, moglo bi to da bude sasvim dovoljno i ovog puta.

Mada, mora se reći da je i Čelsi imao svojih "pet minuta" večeras, šansu Feliksa u 2. minutu koja je lako mogla da se završi golom da nije bilo Kurtoe. Početni deo meča bio je i najbolji za goste, koji su, ipak, sa protokom vremena gubili konce i sve manje se pitali za bilo šta u igri. Real je preuzeo utakmicu.

Strelci golova za Madriđane bili su Benzema u 21. minutu pošto je pokupio loptu na pet metara od gola, da bi 2:0 doneo Asensio, ni minut pošto je ušao u igru.

Madriđaniam je posao bio olakšan od 59. minuta posle isključenja Čilvela (nedugo psole pao je i gol Asensija), istina i strepeo je u nadoknadi kada je Ridiger u poslednji čas, uklizavanjem, sprečio siguran pogodak Čelsija.

Sve u svemu, obrni okreni, činjenica koja stoji: Real je napravio džinovski korak ka polufinalu i "već viđenom" okršaju sa Mančester sitijem (prvi meč bolji od Bajerna 3:0).

U isto vreme, u Milanu, "rosoneri" su za kratko vreme naneli još jedan poraz neprikosnovenom lideru Serije A Napoliju. Možda Napolitanci gospodare Čizmom i izvesno će biti prvaci, ali je isto tako očigledno, posle dva vezana poraza bez datog gola Milanu, da im je Piolijev tim pronašao "slabu tačku". Dva poraza u nizu od istog rivala mogu i te kako preokrenuti sezonu Napolitancima, ujedno lansirati "rosonere" tamo gde se malo ko nadao da mogu dosegnuti.

Trenutak odluke na "San Siru" desio se u 40. minutu posle kontre za udžbenike domaćih igrača.

Na kraju akcije, Benaser je u trku dohvatio loptu i silovito je spakovao u mrežu, za delirijum stadiona. Za nadu Milaneza koje, u revanšu, nesumnjivo čeka pakao podno Vezuva, i tim sa oporavljenim Osimenom, koji je ove večeri i te kako nedostajao Kvaracheliji i družini.

Dugo će gosti žaliti za šansama koje su zaređali i promašivali u uprvih desetak minuta meča i to je najjači utisak koji nose sa ove utakmice.

Liga šampiona, 1/4 finale (prve utakmice)

Real Madrid - Čelsi 2:0

(Benzema 21, Asensio 75)

Milan - Napoli 1:0

(Benaser 40)

Utorak

Benfika - Inter 0:2

(Barela 52, Lukaku 82.p)

Mančester siti - Bajern 3:0

(Rodri 27, B. Silva 70, Haland 76)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • El Cid

    12. april 2023 | 21:21

    Najveć Najbolji Najjači Najtrofejnij REAL Madrid

  • miki🇷🇸

    12. april 2023 | 21:49

    Kad pogledas ihru real madrida i zvezde onda znas koliko smo slabi

  • fejsal mulić

    12. april 2023 | 21:34

    kao da je strašni centarfor mitrović ušo u benzemu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA