≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Podatak za Riplija: Kante ove sezone igrao pet utakmica kod četiri različita trenera?!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Francuz je verovatno svetski fudbalski fenomen

  • 0
ngolo kante Foto: Tanjug/Ap

Teško da postoji interesantniji i zanimljiviji podatak iz sveta fudbala kao što je onaj da je igrač Čelsija Ngolo Kante odigrao ove sezone ukupno pet utakmica, i to pod četiri različita trenera!

Zaista raritetan podatak za standarde najvišeg ranga najpopularnije igre na svetu.

U sredu, Kante je bio u postavi Čelsija u meču Lige šampiona sa Realom, pod komandom tek pridošlog Frenka Lamparda, koji je i četvrti trener "Plavaca" koji je u tekućem šampionatu uvrstio Francuza u postavu.

Prethodno, u avgustu, Kante se povredio posle dva odigrana meča pod palicom Tomasa Tuhela, koji je u međuvremenu dao otkaz, a umesto njega ekipu preuzeo Grejem Poter.

Kante je odigrao jedan meč kod Potera, bio je to njegov prvi posle povrede, a Poterov poslednji pre smene.

Poteru je zbog lošeg niza rezultata uručen otkaz, a dok je klub tražio dugoročnije rešenje, brigu o ekipi vodio je Bruno Saltor, koji je vodio Čelsi dva meča. Kante je bio u kombinaciji i kod Saltora u njegovoj kratkorajnoj epizodi na klupi. Našao se u postavi u jednom od dva pomenuta meča.

Konačno, Francuz je upisao neobičan rekord tako što je upisao nastup i kod četvrtog trenera Čelsija ove sezone pošto ga je Lamapard uvrstio u prvu postavu u duelu sa Realom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA