≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Čelsi, očekivano, izgubio: Lampard došao i doneo propast Plavcima

Vreme čitanja: oko 2 min.

Treći poraz londonskog tima u trećoj utakmici sa novim trenerom

  • 1
Čelsi Foto: Tanjug/Ap

Čelsi nastavlja tamo gde je stao - sa poniranjem. Novi, treći uzastopni neuspeh stigao je i u trećoj utakmici pod komandom čoveka za kojeg očito samo ova uprava "Plavaca" veruje da može da izvuče ekipu iz problema. Frenk Lampard je svedočio šamaru na domaćem terenu protiv Brajtona 1:2.

Bila je ovo peta uzastopna utakmica Čelsija u Premijer ligi bez pobede, a treći poraz, uz samo tri postignuta gola u tom rasponu.

Srećom po klub, ekipa je u prvom delu sezone akumulirala dovoljno bodova da u nastavku sezone ne mora da brine za opstanak, ali ovo što pruža tim u koji je uloženo 600+ miliona evra samo u zimskom prelaznom roku je, najblaže rečeno, poražavajuće.

Navijači Čelsija su ogromnom parolom na kojoj je pisalo "Dobrodošao kući Super Frank" dočekali prvi domaći meč Lamparda po povratku u klub, dali mu podršku, i to je sjajna stvar, i prirodna, zbog svega što je Lampard kao igrač doneo klubu - sa akcentom na reč igrač. Kao trener, ipak, Lampard dosad nije doneo ništa osim serije loših utakmica, poraza i kontinuiranog poniranja, i u prvom, a evo, vidimo, i u drugom mandatu.

parola za lamparda Foto: Tanjug/Ap

Pre Brajtona, "Plavci" su pod Lampardom izgubili od Vulverhemptona (0:1) i Reala u prvoj utakmici 1/4 finala Lige šampiona (2:0), a taj niz je "prirodno" nastavljen u subotu popodne.

Strelci za Brajton koji se ove sezone prilično visoko kotira u eliti bili su Dani Velbek i Hulio Enćiso, i to za poreokret, pošto je još u povoju meča Konor Galager doneo vođstvo londonskom timu.

Pogodak Paragvajca je bio jedan od onih koji se može gledati više desetina puta i da vam opet ne dosadi. Razorni udarac Enćisija sa dvadesetak metara u sam gornji ćošak, Kepa je dodatno ulepšao paradom, ne i sprečio najgore po svoj tim.

Brajton, za razliku od Čelsija, sija ove sezone.

Pobeda u Londonu donela mu je sedmo mesto na tabeli i potvrdu jednog od najprijatnijih iznenađenja lige, pored uzletele Aston Vile. Ono što sledi za tim De Zerbija je prava poslastica, dva meča sa mančesterskim timovima, najpre u ligi sa Sitijem a ptom sa Junajtedom na Vembliju u polufinalu FA Kupa.

(Telegraf.rs)

Video: Incident na utakmici Čelsija i Juventusa: Fudbalerka srušila navijača koji je uleteo na teren

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA