≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo je najhrabriji fudbalski tim na celom svetu: Nedostaje im barem po ud, ali oni za to apsolutno ne mare

Vreme čitanja: oko 2 min.

Momci iz Velike Britanije starosti od tri do 17 godina pokazali su zašto je fudbal najvažnija sporedna stvar na svetu

  • 0
Engleski fudbal, amputirani Foto: Lukasz Grochala/Cyfrasport / Zuma Press / Profimedia

Život pred svakoga stavlja teške prepreke. Neke su manje, a neke veće. Bitno je samo prevazići ih na pravi način i boriti se svakog dana.

A to upravo rade mladi engleski fudbaleri starosti tri do 17 godina. Pitate se, šta je to toliko posebno za ovaj mali engleski tim? Pa, svi su članovi Engleske fudbalske federacije amputiranih igrača.

Svi oni su rođeni barem jednim udom manje ili im je on amputiran odmah po rođenju. Ali to ih uopšte nije zaustavilo u nameri da postanu veliki igrači. Njihov trener Skot Rodžers kaže da mu je jako inspirativno da ih gleda i vodi na terenu.

- Kada skinu svoje proteze, deluju neverovatno. Imaju sjajne veštine. Treniram ih ništa drugačije nego druge profesionalce - rekao je Rodžers.

Golman Henli Kavano (15) rođen je sa desnom nogom kraćom od leve i tri prsta mu nedostaju na levoj ruci. Artur Dajal (9) je ostao bez noge ovog januara, nakon što mu je ustanovljen osteosarkom, tip agresivnog kancera koji napada kosti.

Džek Vimpeni (15) je rođen bez cevanice na desnoj nozi, a uz to mu nedostaje desna ruka. Fredi Palin (17) je rođen bez leve ruke, ali i pored toga je golman. Finli Tak je takođe ostao sa samo jednom nogom.

Ešton Halm (14) igrao je kao junior za tamošnju Kru Aleksandru, pre nego što mu je tumor napao desnu nogu, koja je morala da bude amputirana. Herison Lejland (15) je rođen sa neurofibramatozom koja omogućava tumorima da rastu na završecima nerava, zbog čega mu su mu noge skraćene kada je imao pet godina.

Lukas Kit (3) je najmlađi i nedostaje mu kost na jednoj od nogu. Morao je da bude podvrgnut amputaciji ranije ovog januara. Čarli Volton (7) je rođen bez desne noge, a stopalo mu je bilo zakačeno za koleno. Takođe je morao da amputira nogu u januaru.

Maks Lamb (11) iz Svete Helene je ostao bez desne noge kada je imao samo sedam nedelja. Džejkob Harper (12) rođen je bez leve ruke i često je govorio vršnjacima da je taj deo tela odgrizla ajkula. Fredi Mahoni (11) je bio rođen posle samo 24 nedelje u stomaku zbog čega je došlo do problema u levoj nozi.

Obri Dempster (3) je predstavnica dama u timu. Ona ima desnu nogu kraću od leve i zbog toga je prošla proces amputacje u januaru prošle godine.

Svi oni pokazuju šta zapravo znači život. I svako bi mogao da nauči nešto iz njihove priče, a to je da se uvek treba boriti i nikada ne treba odustajati.

(Telegraf.rs)

Video: Psi vuku čoveka u invalidskim kolicima kako bi prešao ulicu kod Terazija: Scena koja topi srca

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA