≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Legendarni holandski fudbaler ne miruje u penzionerskim danima: Roben oborio lični rekord u maratonu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nekadašnji vihorni napadač ne posustaje, ne drži ga mesto

  • 0
Arjen Robben Foto: Pro Shots / imago sportfotodienst / Profimedia

Među stotinom rekreativaca, poluprofesionalaca i profesionalaca na roterdamskom maratonu našao se i jedan dobro poznati lik, legenda holandskog fudbala Arjen Roben (39).

Jedan od najubojitijih krilnih igrača u proteklih 15 godina oprostio se od profesionalnog igranja pre dve godine, ali od tada ga "ne drži mesto".

Naviknut da je stalno u pokretu, da trči, Roben je još prethodne godine istrčao svoj prvi maraton u Roterdamu i tada zabeležio vreme od 3 sata i 13 minuta, a ove godine je popravio taj rezultat - istrčao je maratonsku distancu za manje od tri sata!

Naravno, bio je u centru pažnje medija i gledalaca sve vreme, bodrili su ga tokom trke a ovaj je uspeo da izdrži sve napore i da totalno iscrpljen pređe cilj.

Najdublji trag Roben je ostavio kao član minhenskog Bayerna, za koji je u 201 nastupu postigao 99 pogodaka. Igrao je još za PSV, Čelsei i madridski Real. U Groningenu je počeo i završio karijeru, dok je za reprezentaciju Holandije postigao 37 pogodaka u 96 nastupa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA