≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Epilog skandala u Italiji: Izabran novi šef Sudijske organizacije, slučaj šverca droge "oterao" prethodnika

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rosario D’Onofrio, koji je u Savezu bio zadužen za kontrolu ilegalnih aktivnosti u okviru same organizacije, i sam je završio u pritvoru jer je utvrđeno da je bio deo međunardone mreže za trgovinu drogom

  • 1

Sudijska organizacija Italije (AIA) imenovala je novog predsednika tog tela, u pitanju je Karlo Pacifići (65), koji je na tom mestu nasledio Alfreda Trentalanđea, pošto je ovaj bio primoran da se povuče zbog  skandala.

Do promene na čelu došlo je posle saznanja da je Rosario D’Onofrio, koji je u Savezu bio zadužen za kontrolu ilegalnih aktivnosti u okviru same organizacije, i sam završio u pritvoru jer je utvrđeno da je bio deo međunardone mreže za trgovinu drogom.

S obzirom na to da je D’Onofrio bio visoko pozicioniran u Sudijskoj organizaciji, Trentalanđe je iz moralnih razloga, i zbog pritisaka, brzo potom podneo ostavku na mesto predsednika.

Italijanski mediji navode da je Pacifići bio jedini kandidat da preuzeme rolu na čelu Sudijske organizacije.

Ono što je neverovatno u čitavoj priči je to da je uhapšeni D’Onofrio sve vreme uspeo da sakrije svoje drugo "zanimanje" od kolega i cekolupne Sudijske organizacije i nastavi svoj posao, a zbog obaveza "na drugoj strani", u svojoj biografiji je lagao da ne može da putuje službeno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stari vrač

    16. april 2023 | 18:25

    "'talijani i borba protiv droge kao šiptari i demokratija (terorizam)".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA