Vreme čitanja: oko 1 min.

Španci pišu: Barselona odustaje od Superlige?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ne smiruju se strasti u Španiji

  • 2
Đoan Laporta, FK Barselona Foto: Profimedia

Predsednik Barselone, Đoan Laporta objaviće uskoro da katalonski klub odustaje od fudbalske Superlige, prenosi "Kadena ser".

- Laporta će objaviti da Barselone odustaje od Superlige. Barselona se odlučila na ovaj korak, pošto je ogorčena postupcima čelnika Reala tokom afere koja potresa katalonski klub. Čelnici Barselone tvrde da ne mogu da budu u istom takmičenju sa partnerom, koji pokreće tužbe protiv njih - navodi "Kadena ser".

Barselona je pod lupom otkako je objavljeno da je godinama plaćala milione dolara kompaniji koja je pripadala potpredsedniku sudijskog fudbalskog komiteta Hozeu Mariji Enrikesu Negreiri za pisane i video izveštaje procene sudija pre utakmica. Isplate su navodno izvršene između 2001. i 2018. godine.

FK Barselona Foto: AP/Tanjug

Najbogatiji klubovi Evrope pokušali su 2021. godine da formiraju Superligu, odvojenu od UEFA, ali je projekat propao za manje od 48 sati nakon negodovanja navijača, Vlada i igrača koji su naterali Mančester junajted, Liverpul, Mančester siti, Čelsi, Totenhem, Arsenal, Milan, Inter i Atletiko da se povuku. Ovu ideju ostali su da zagovaraju Real, Barselona i Juventus.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tamo KRALJ ovde Sultan

    17. april 2023 | 15:56

    Real je u SPANIJI privilegovana ko Zvezda kod nas.

  • vk

    17. april 2023 | 14:22

    Barsa nije ni za la ligu camo za super ligu 270 minuti nisu dali gol

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA