Vreme čitanja: oko 1 min.

Liverpul uništio Lids: Salah i Žota "namirisali krv" i naneli istorijsku bruku rivalu!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Redsi sačuvali nadu za Ligu šampiona bar teoretski

  • 0
FK Liverpul, FK Lids, Premijer liga

Foto: AP/Tanjug

Fudbaleri Liverpula demolirali su Lids sa 6:1 u 31. kolu Premijer lige! Dominirali su Dioto Žota i Mohamed Salah koji su postigli po dva gola, dok su po jedan dodali Kodi Gakpo i Darvin Nunjez.

Liverpul je već u prvom poluvremenu vodio sa 2:0, golovima Gakpa i Salaha, a kada je Sinestera na startu drugog poluvremena smanjio na 2:1, delovalo je kao da će se situacija zakomplikovati, a onda smo videli totalnu rapsodiju Klopove ekipe.

"Namirisali su krv" Salah i Žota, a posebno impresivan bio je Portugalac, koji je postigao dva gola u nastavku, a uz asistenciju iz prvog poluvremena zaslužio je epitet igrača utakmice.

Ovo je Lidsu bio najubedljiviji poraz na Eland Roudu u istoriji u Premijer ligi. Ovo je Lidsu drugi vezani ubedljiv poraz na svom terenu, pošto ih je prethodno i Kristal Palas demolirao sa 5:1.

Liverpul kao da je na ovom meču iskalio frustraciju zbog loše sezone, pa su i sada posle ove ubedljive pobede na osmom mestu i trenutno zaostaju devet bodova za Njukaslom, koji je na četvrtom mestu koje vodi u Ligu šampiona.

Ovom pobedom je Liverpul sačuvao nadu za borbu za Evropu, dok Lidsu sledi grčevita borba za opstanak, jer su dva boda daleko od zone ispadanja.

Lids u narednom kolu u subotu igra na gostovanju Fulamu, dok Liverpul dočekuje Notingem Forest na svom terenu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA