≫ 

Vreme čitanja: oko 6 min.

Liga šampiona: Milan je "noćna mora" za Napoli, Real lako protiv "bledog" Čelsija

Vreme čitanja: oko 6 min.

Odigrana su dva revanš meča u Ligi šampiona, a Real Madrid i Milan su izborili plasman u polufinale

  • 7
Fudbal Četvrtfinale Liga šampiona Milan Napoli Foto: Tanjug/AP

Odigrana su prva dva revanš meča četvrtfinala Lige šampiona, a madridski Real i Milan plasirali su se u polufinale najelitnijeg evropskog fudbalskog klupskog takmičenja.

Fudbaleri Milana su na gostujućem terenu remizirali sa ekipom Napolija rezultatom 1:1, i tako sa ukupnih 2:1 izborili plasman u polufinale.

Ipak, utisak je da je Napoli, bar u ovom meču, mogao nešto više, bar na osnovu onoga viđenog na terenu. Što se tiče prvih 45 minuta, Napolitanci su „furiozno“ ušli u meč, ređale su se prilike i opasni napadi, ali ni jedan od njih nije bio dovoljno opasan da završi iza leđa Manjana.

Mogao je u 22. minutu Milan potpuno da „preokrene“ stvari u svoju korist i smiri nalete Napolija, ali je Olivije Žiru nedovoljno dobro izveo jednaesterac, a Meret se sjajno snašao i odbranio njegov udarac. Imao je francuski napadač još jednu veliku priliku nekoliko minuta kasnije, ali je Meret još jednom pokazao da je vrhunski golman i nogom mu odbranio udarac.

A onda, u samom finišu prvog poluvremena, stvari su se okrenule gotovo za 180 stepeni. Nestvaran trk Rafaela Leaa sa svoje polovine, i rutinska realizacija Olivijea Žirua, za potpuni „nokdaun“ Napolitanaca. Pretrčao je Leao više od 50 metara, i praktično „na tacni“ ostavio loptu za Žirua, koji je uspeo da savlada, do tada vrlo raspoloženog Mereta.

U drugom poluvremenu, Napoli se trudio da zapreti, ali defanzivci gostiju su odlično „uradili domaći zadatak“, i neutralisali svaki pokušaj najboljeg driblera domaćih Kviče Kvračkelije. Gruzijski reprezentativac gotovo da ništa nije mogao protiv odličnog Kalabrije, a nije bolje prošao ni Viktor Osimen, koji gotovo da nije ni zapretio po gol Manjana. Ipak, to je u nadoknadi vremena malo "ublažio" Viktor Osimen, koji je pogodio glavom, ali to nije bilo dovoljno da Napoli izbori produžetke.

Vredan pomena je jedino promašen jedanaesterac Kviče Kvaračkelije u 82. minutu, odnosno maestralna odbrana Majka Manjana, koji je pročitao stranu i još jednom pokazao zašto je jedan od najboljih čuvara mreže današnjice.

Sa druge strane, Milan se nije previše trudio u napadu, ali su praktično svi gostujući fudbaler bili koncentrisani isključivo na odbranu, što su tokom čitavog meča i radili na vrhunskom nivou. Ovo je ujedno i treći meč u svega nekoliko dana, i treća vezana pobeda Milana protiv Napolija.

Real rutinski protiv „bledog“ Čelsija

Kada je reč o drugoj utakmici, Real Madrid je i u Londonu slavio protiv Čelsija sa 2:0, i tako potvrdio prednost iz prvog susreta u Španiji.

Već nakon prvog susreta je bilo jasno ono što je primetno i tokom većeg dela ove sezone – Čelsi ne može da se „nosi“ sa jakim timovima. Nije tim iz Londona ove takmičarske godine konkurentan ni u Premijer ligi, a četvrtfinale Lige šampiona bilo je najdalje što su „Plavci“ mogli kada je reč o evropskom putu.

Sa druge strane, Real je još jednom pokazao da je jedan od glavnih konkurenata za evropski tron i ove godine. Izabranici Karla Anćelotija su odigrali dve odlične utakmice, što svedoči i podatak da je mreža Kurtoe ostala netaknuta u svih 180 minuta.

Čovek odluke na današnjem meču bio je raspoloženi Rodrigo, koji se dva puta, u drugom poluvremenu upisao u listu strelaca, i tako potvrdio da je Real bolji tim od Čelsija.

TOK MEČEVA UŽIVO

II Poluvreme

82. minut - (Napoli - Milan) - Promašuje penal Kviča Kvaračkelija! Manjan je sjajno pročitao nameru protivnika i odbranio jednaesterac.

80. minut (Čelsi - Real Madrid) - GOOOOOL! Ponovo pogađa Rodrigo! Real je praktično rešio pitanje prolaska u polufinale, jer Madriđani sada imaju četiri gola prednosti.

71. minut (Napoli - Milan) - Pokušava Napoli kroz posed da priđe kaznenom prostoru Milana, ali odlično reaguju fudbaleri u crveno-crnim dresovima, i nema previše uzbuđenja.

64. minut (Napoli - Milan) - Velika prilika za Oliveru! Odličan centaršut na drugu stativu posle kornera, ali je Olivera šutirao glavom pored desne stative.

60. minut (Napoli - Milan) - Lozano je probao iskosa da pogodi dalji ugao, ali je lopta završila preko gola. I dalje Milan ima prednost.

58. minut (Čelsi - Real Madrid) - GOOOOOOOL! Rodrigo smešta loptu u mrežu! Real je ovim pogotkom praktično postavio "nemoguću misiju" za domaće.

52. minut (Napoli - Milan) - Igra se u dosta jakom intenzitetu i u ovim trenucima u Napulju, ali nema prvaih prilika ni na jednoj, a ni na drugoj strani.

46. minut - Počela su druga poluvremena!

I Poluvreme

45. minut - Zvaršeno je prvo poluvreme na oba meča!

44. minut (Napoli - Milan) - GOOOOOL! Nestvaran trk Rafaela Leaa, sa svoje polovine je pretčao čitav teren i "na tacni" ostavio loptu za Olivijea Žirua, koji je konačno uspeo da pogodi.

42. minut (Napoli - Milan) - Endombele je šutirao, ali dosta neprecizno. Lopta je završila visoko preko gola, nakon udarca sa dvadesetak metara.

37. minut (Napoli - Milan) - Evo i nove sporne situacije, ali nakon konsultacije sa VAR sobom Marčinjak pušta igru da se nastavi. Leao je startovao, ali sve je bilo čisto.

34. minut (Napoli - Milan) - Primoran je Spaleti na dvostruku izmenu. Van terena će zbog povreda Politano i Rui, a u igri su Lozano i Olivera.

28. minut (Napoli - Milan) - Au kakva prilika za Žirua! Sjajna akcija Rosonera, ali Žiru ne pogađa. Sjajno se snašao Meret i nogom u padu odbranio pokušaj Francuza.

26. minut (Napoli - Milan) - Odlična akcija Napolija i udarac Zjelinskog sa ivice šesnaesterca, ali lopta završava u rukama golmana gostiju.

Fudbal Četvrtfinale Liga šampiona Milan Napoli Foto: Tanjug/AP

22. minut (Napoli - Milan) - Brani Meret! Žiru nije dovoljno dobro šutirao!

21. minut (Napoli - Milan) - Evo penala za Milan! Rafael Leao je završio na zemlji. Velika prilika za goste!

Fudbal Četvrtfinale Liga šampiona Milan Napoli Foto: Tanjug/AP

13. minut (Napoli - Milan) - Ponovo prete domaći! Politano je šutirao sa dvadesetak metara u desnu stranu, ali je lopta prozujala pored stative.

9. minut (Napoli - Milan) - Evo i prvog udarca u okvir gola. Kvaračkelija je probio, ušao u sredinu i šutirao desnom nogom sa desetak metara iskosa, ali je Manjan uhvatio loptu bez većih problema.

5. minut (Napoli - Milan) - Biće ovo prva ozbiljnija prilika za domaće. Slobodan udarac sa dvadesetak metara, i odlična pozicija za Zjelinskog. Odlično je Rui šutirao, ali je Krunić dovoljno zakačio loptu da je skrene u korner.

1. minut - Mečevi su počeli!

SASTAVI

Napoli - Milan

Napoli: Meret - Di Lorenco, Rahmani, Žezus, Rui - Endombele, Lobotka, Zjelinski - Politano, Kvaračkelija, Osimen.

Milan: Manjan - Kalabrija, Kjaer, Tomori, Ernandez - Krunić, Tonali - Dijaz, Benaser, Leao - Žiru.

Čelsi - Real Madrid

Čelsi: Kepa - Fofana, Silva, Čaloba, Džejms - Kovačić, Fernandez, Kante, Kukurelja, Galager, Haverc.

Real Madrid: Kurtoa - Karvahal, Alaba, Militao, Kamavinga - Valverde, Kros, Modrić - Rodrigo, Vinisijus, Benzema.

PRE MEČA

Pred Čelsijem je težak zadatak, s obzirom na to da imaju dva gola zaostatka iz prvog susreta. Uz to, među "Plavcima" neće biti nekoliko važnih igrača, a među njima su i Ben Čilvel, Benoa Badijašil, kao i Kalidu Kulibali.

Kada je reč o drugom susretu, Milan ima minimalnu prednost iz prvog meča, ali i pored toga Napoli važi za favorita u ovom meču. Napolitanci su jači i za Viktora Osimena, koji se oporavio od povrede, ali u sastavu trenutnog lidera Serije A, neće biti ni Kima, koji meč propušta zbog žutog kartona, a ni Zambo Angise, koji je u prethodnom duelu zaradio crveni karton.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sekula

    18. april 2023 | 22:48

    Igraci Reala pre drugog gola razmenili loptu 34 puta, fascinatno.

  • DZG Rudeš

    18. april 2023 | 23:53

    Lampard tuljan teški. Kao, gotivan lik, dalo bi se i pivu popit s njim u nekom pubu, ima spiku, ima šta pričat, odličan igrač nekada, ali, brate, veze s vezom nema o treniranju...

  • Fredy

    18. april 2023 | 22:36

    Veliki Real nema gol igraca kad Benzema bude povredjen, to se nikad nije desilo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA