≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Lampard je verovatno nešto najgore što može da snađe bilo koji klub: Od 17 mečeva ima jednu pobedu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Čelsi je igrao na kartu sentimentalnosti, Navijački bunt je "gasio" igračkom legendom ali trenerskim luzerom

  • 4
FK Real Madrid - FK Čelsi Foto: Tanjug/AP

Čelsi je, sasvim predvidivo, poražen i u revanšu od Reala i eliminisan iz jedinog preostalog takmičenja gde je još, u teoriji, mogao da računa na trofej. Madriđani su ukupnim rezultatom 4:0 završili priču sa londonskim timom koji, mnogi to ne prošuštaju da konstatuju, nije izgledao ovako tragično u poslednjoj deceniji, pa i duže.

Koliko dolazak ljudi sa novcem, ali bez znanja i osećaja za fudbal, može biti poguban dokaz je upravo Čelsi i gazda Tod Boeli od čijeg se dolaska ekipa u koju je investirano 600+ miliona funti totalno strmoglavila u ambis.

Odluka menadžmenta da još u začetku sezone uruči otkaz Tomasu Tuhelu, na njegovo mesto dovede Grejema Potera, pa onda i njega smene i dovedu Frenka Lamparda, dokaz je ničeg drugog do čistog dilentantizma i gubitka razuma.

FK Fulam - FK Everton Foto: Tanjug - AP

Lamapard je neko ko bi u planovima verovatno svakog drugog kluba bio poslednja opcija za mesto menadžera, međutim za Čelsi je bio prva kada je trebalo pronaći prelazno rešenje posle odlaska Potera. Sa Lampardom je klub igao na kartu smirivanja nabujalih navijačkih tenzija, išlo se na čistu emociju, jer je reč o čoveku koji je kao igrač ostavio dubok trag, doneo Ligu šampiona, i to je i dalje nešto što kod svakog navijača "Plavaca" sklanja sve loše što sa sobom donosi Frenki kao menadžer.

A doneo je četiri poraza u četiri utakmice na klupi od povratka u klub.

Zbirno, ove godine, što na klupi Evertona, što kao menadžer Čelsija, Lamaprd je na osam utakmica upisao osam neuspeha i to je sve što bi trebalo da se zna o igračkoj legendi kluba, ali i treneru zaista skromnih kapaciteta. Ne pomažu Čelsiju skupocena pojačanja a tek ne pomaže ovakav trener koji, verovali ili ne, kada odemo još malo dalje u prošlost njegovih utakmica - na 17 mečeva ima samo jednu pobedu?!

Čini se da od ovog kroz šta sad prolazi Čelsi gore ne može.

Sreća u nesreći po Plavce je da su solidnim prvim delom sezone obezbedili opstanak u ligi mada na to nisu tako gledali tada, ali danas, sa ovakvim istorijskim posrtanjem, i opstanak u ligi sa ovakvim vođstvom može se smatrati kao uspeh, posle svega.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA