≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Haland prima 983.000 evra nedeljno, a Siti hoće da mu ponudi još bolje uslove da bi ga zadržao?!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kuda ide ovaj svet...

  • 5
Erling Haland Foto: Tanjug / AP

Priča o Erlingu Halandu je ustvari priča o velikim brojevima. Bilo da su golovi, odirane utakmice, bilo da je novac koji sve to prati. Jedno vuče drugo. Više golova, više para. Prosto kao zicer pred golom.

Dolaskom u Siti Norvežanin je podigao sve navedeno na još jedan viši nivo, nezamisliv kada se povede priča o onome što je krucijalno: golovi i novac.

Nismo sigurno koliko vam je poznata činjenica da Haland u Sitiju zarađuje 865.000 funti nedeljno što je 980.000 evra. Ponavljamo, to je novac koji mu "legne" na svakih nedelju dana. Dakle, skoro milion evra.

Kada se sve ove činjenice procesuiraju, kada se shvati, zapravo, kolikoije novac u igri, tek onda nestvarno zvuči informacija koju donosi portal The Athletic, da Siti Halandu nudi još više para za produžetak ugovora!

Ako je sve ovo kao što piše ovaj portal istina, u startu se nameće pitanje koliko je dovoljno da se namire apetiti i Halanda ili bilo kojeg drugog fudbalera sveta. Gde su granice, postoje li uopšte?

Erling Haland Foto: Tanjug / AP

Kako bilo, navodi se isto tako da je Siti uklonio iz Halandovog ugovora klauzulu po kojoj će moći da ide iz kluba ukoliko neki drugi klub, bilo koji osim premijerligaških, plati obeštećenje od 170 miliona evra. Razlog je taj što će sit da ponudi svom ubojitom golgeteru novi ugovor pod još boljim uslovima što bi značilo da bi uskoro mogao da inkasira i preko milion evra nedeljno!

Siti je, prethodno, obezbedio ostanak Pepa Gvardiole do leta 2025. godine te sada želi da "cementira" i ostanak svog najjačeg aduta za dugi niz godina. I ne čudi, jer je norvežanin ove sezone u svim takmičenjima psotigao neverovatnih 47 golova, već je oborio jedan, izjednačio drugi rekord Premiejr lige po broju postignutih pogodaka u jednoj sezoni, ali tu se ne zaustavlja.

Za sve što radi, koliko se isplaćuje "Građanima", koliko će tek da im bude od koristi u svakom smislu, cena od 51 milion koliko suplatili Borusiji kad su ga kupovali deluje kao prava sitnica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fredy

    19. april 2023 | 21:44

    Mene nece videt sigurno ni moj dinar, to vise nije fudbal za dusu i gledaoce vec veliki biznis velikih kompania.

  • Fredy

    19. april 2023 | 21:42

    Ovo je van svake pameti, zato svet ide u propast.

  • Uroš

    19. april 2023 | 14:07

    Jović 60 miliona u Real, Haland 58 miliona u MS.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA