≫ 

Vreme čitanja: oko 6 min.

Liga šampiona: Siti najavio "bitku" sa Realom, Inter zakazao milanski derbi u polufinalu

Vreme čitanja: oko 6 min.

Poznati su parovi polufinala Lige šampiona

  • 12
FK Bajern - FK Mančester Siti Foto: Tanjug/AP

Odigrana su i preostala dva revanš meča četvrtfinala Lige šampiona, a Mančester Siti i Inter su izborili plasman u polufinale.

Bio je Bajern na teškom ispitu i nije ga prošao. Nedovoljno dobri su bili Bavarci, protiv izuzetno teškog protivnika, što ih je na kraju dovelo do završetka evropske avanture ove sezone. Ipak, slika je u Minhenu bila nešto drugačija nego u Engleskoj, ali je ishod bio jasan–ispadanje ekipe Tomasa Tuhela. Na kraju, Bavarci su uspeli da dođu do „utešnog“ remija – 1:1, ali je Siti ipak sa konačnih 4:1 prošao dalje.

Delovao je Bajern nešto bolje na ovom meču, u odnosu na onaj u Mančesteru. Napadali su, što je bilo i za očekivati, ali stečeni utisak je da Bajernu nedostaje igrač koji može da napravi razliku, kada je reč o napadu.

Nekoliko neiskorišćenih prilika koštale su domaće, ali ruku na srce, krivac je i Dajo Upamekano, koji je i u ovoj, kao i u prvoj utakmici, imao zaista slabe reakcije u situacijama koje su dovodile do golova. Znao je to da kazni Erling Haland, koji je, doduše, prethodno promašio jedanaesterac, ali se iskupio na najbolji mogući način.

Brza kontra, pravovremeno dodavanje Kevina De Brujnea, i rutinska „egzekucija“ Halanda, koji je tako overio prolaz u polufinale i zakazao duel sa Real Madridom.

Pokazao je Siti još jednom zašto je jedan od glavnih konkurenata za „ušati“ pehar ove sezone, a koliko su dominantni bili potvrđuje i činjenica da ni Bajern nije uspeo da im zapreti ozbiljnije u dvomeču. O napadu „Građana“ ne treba trošiti reči, ali je i odbrana bila na visini zadatka, i čini se da Siti nikad nije bio bolji u elitnom takmičenju.

Inter „zakazao“ milanski derbi

Ispustio je Inter pobedu u samom finišu meča, ali ni to nije promenilo pitanje prolaska u polufinale. Na kraju – 3:3, i milanski tim sa ukupnih 5:3 ide na gradskog rivala u polufinalu.

I pored remija, Inter je delovao znatno bolje, u odnosu na portugalski tim, i utisak je da je milanski tim odigrao tačno onoliko koliko im je bilo potrebno za prolaz. Vodio je Inter u dva navrata, ali na kraju, pad koncentracije u defanzivi, što je Benfika znala da kazni.

Ipak, čini se da je ovo najdalje što je Benfika mogla, i da bi bilo koji „jači“ tim od Intera „lako“ izašao na kraj sa portugalskim timom. Svi takmičarski nedostaci Benfike u ovoj fazi takmičenja, bili su vidljivi protiv Intera, a italijanski tim znao je kako to da iskoristi.

Inter je tako „zakazao“ veliki milanski derbi protiv gradskog rivala, a upravo to još jednom pokazuje da je italijanski fudbal ponovo „ušao“ na „velika vrata“. Jedno je sigurno, grad mode će imati predstavnika u finalu elitnog takmičenja, a ostaje nam da vidimo da li će to biti Inter ili Milan.

TOK MEČEVA

II Poluvreme

78. minut (Inter - Benfika) - GOOOOL! Inter je gotovo sigurno u polufinalu! Hoakin Korea pogađa posle nove asistencije Dimarka.

65. minut (Inter - Benfika) - GOOOOL! Inter je ponovo "ugasio" nade Benfike! Dimarko je asistirao, a Lautaro Martinez donosi novu prednost domaćima.

57. minut (Bajern - Mančester Siti) - GOOOOOOOL! Erling Haland! Čini se da je rešeno pitanje prolaska u polufinale. Prethodno je Koman propustio veliku priliku, a onda je već u narednom napadu usledila kazna. Asistencija De Brujnea i rutinska egzekucija Norvežanina.

54. minut (Bajern - Mančester Siti) - Ake je napravio prekršaj i zaradio žuti karton. Kada je reč o defanzivcima Mančestera, Akanđi mora da pazi, ukoliko želi da igra u polufinalu.

46. minut (Bajern - Mančester Siti) - Počelo je drugo poluvreme u Nemačkoj!

46. minut (Inter - Benfika) - Počelo je drugo poluvreme u Milanu!

I POLUVREME

45+2. minut (Bajern - Mančester Siti) - Završeno je prvo poluvreme u Minhenu!

45+1. minut (Bajern - Mančester Siti) - Mogao je Bajern do prednosti! Musijala je došao gotovo do peterca i poslao pas do Čupo Motinga, koji nije uspeo da pogodi petom, a onda je i Sane šutirao, ali je izblokiran. Dosta sreće za goste.

45. minut (Inter - Benfika) - Završeno je prvo poluvreme u Milanu!

38. minut (Bajern - Mančester Siti) - Propustio je Haland priliku da sa penala "zapečati" sudbinu Bajerna. Norvežanin je "lansirao" projektil visoko preko gola, mnogo sreće za domaće.

38. minut (Inter - Benfika) - GOOOOOL! Benfika dolazi do izjednačenja! Ipak ima nade za iznenađenje portugalskog tima, ali i dalje imaju dva gola zaostatka iz prvog meča.

30. minut (Bajern - Mančester Siti) - Probao je sada Čupo Moting glavom sa prve stative posle kornera, ali lopta odlazi preko gola.

24. minut (Bajern - Mančester Siti) - Jako loša završnica Bavaraca. Imali su odličnu priliku u kaznenom prostoru, ali lopta na kraju završava preko gola. Konkretniji je Bajern od početka.

19. minut (Bajern - Mančester Siti) - Ipak nema crvenog kartona za Upamekana. Startovao je defanzivac domaćih na Halanda na grub način, ali je ipak prethodno bio ofsajd.

17. minut (Bajern - Mančester Siti) - Veliku priliku je propustio Liroj Sane! Izbio je pred gol Edersona, gađao dalji ugao, ali je lopta završila pored dalje stative.

FK Inter - FK Benfika Foto: Tanjug/AP

15. minut (Inter - Benfika) - GOOOOOL! Nikolo Barela pogađa mrežu posle dodavanja Martineza, vodi Inter! Benfika je sada u vrlo teškoj situaciji, s obzirom na to da imaju tri gola zaostatka.

9. minut (Bajern - Mančester Siti) - Agresivniji je Bajern od početka meča, što je bilo i za očekivati. Probio je Koman po boku i centrirao, ali lopta je preletela sve u kaznenom prostoru.

2. minut (Bajern - Mančester Siti) - Kasnio je početak meča u Minhenu nekih pet minuta, a za to vreme pristalice domaćih napravile su pravi spektakl.

1. minut - Počele su obe utakmice!

SASTAVI

Bajern - Mančester Siti

Bajern: Zomer - Pavar, Upamekano, de Liht, Kanselo - Kimih, Gorecka - Sane, Musijala, Koman - Čupo Moting.

Mančester Siti: Ederson - Akanđi, Dias, Ake - Rodri, Stons - Silva, De Brujne, Gundogan, Griliš - Haland.

Inter - Benfika

Inter: Onana - Darmijan, Aćerbi, Bastoni - Damfris, Barela, Brozović, Mekitarijan, Dimarko - Martinez, Džeko.

Benfika: Vlahodimos - Žilberto, A. Silva, Otamendi, Grimaldo - Florentino, Čikinjo - R. Silva, Žoao Mario, Aursnes - Ramos.

PRE MEČA

Bajern će biti na velikom ispitu, s obzirom na to da "Građani" imaju tri gola prednosti iz prve utakmice. Ipak, pokazalo se do sada u više navrata da ništa nije nemoguće, i da je sve dostižno. Kada je reč o zdravstvenom biltenu, oba tima mogu da računaju na sve igrače, i igraće u punom, i verovatno i najjačem mogućem sastavu.

Kada je reč o drugom susretu, Inter ima dva gola prednosti iz prvog meča, i već je na pola puta do prolaska u polufinale. Ipak, nešto se pita i Benfika, koja će, ruku na srce, imati težak zadatak, s obzirom na to da ni na svom terenu nisu uspeli da zatresu mrežu protivnika. Što se tiče sastava, oba trenera mogu računati na sve igrače.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fredy

    19. april 2023 | 21:29

    U Bayernu nema ko uvalit gol kako ode Levandovski, ovi igraci vise lce na Ragbiste kako oucaju loptu prema golu Citia.

  • fejsal mulic

    19. april 2023 | 21:42

    pa mitrović ovo nikad ne bi promašijo

  • cole

    19. april 2023 | 22:04

    Bajern treba zasluženo da ispadne

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA