≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednik Barselone Laporta išao na noge Čeferinu u Sloveniju zbog slučaja koji može da "ubije" Katalonce

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prvi čovek katalonskog kluba imao je vrlo bitan razlog zbog kojeg se video sa predsednikom UEFA

  • 2
Đoan Laporta, FK Barselona Foto: Profimedia

Predsednik Fudbalskog kluba Barselona Đoan Laporta boravio je u četvrtak u Sloveniji gde je imao samo jedan cilj - da se vidi sa prvim čovekom UEFA Aleksanderom Čeferinom i da mu u "četiri oka" približi aferu koja drma španski fudbal u čijem je centru upravo Barsa.

Reč je naravno o "slučaju Negreira", istoimenom sudiji koji je, kako se otkrilo, dugi niz godina primao mito od katalonskog kluba, čitavih 7.5 miliona evra.

Zbog toga je protiv Barselone pokrenut postupak u Španiji, pominju se i drastične kazne, a čitavu situaciju, naravno, prati i UEFA i otud je Laporta lično želeo da približi situaciju šefu Evropske fudbalske organizacije. Španski mediji prenose da je predsednik Barselone, naravno, objasnio Čeferinu da klub nije kriv za ono što mu se stavlja na teret, da nije "kupovao" utakmice podmićivanjem sudija, pomenutog Negreiru i da nije uplaćivao novac na račun njegove firme.

Za Laportu je sastanak sa Čeferinom od krucijalne važnosti jer želi biti siguran da UEFA neće preduzeti drakonske mere prema Barseloni sve dok to ne bude morala da uradi, čak i ako to bude presuda španskog suda. Jasno je Laporti da bi u slučaju diskvalifikacije kluba iz Evrope na jednu ili više godina to bio žestok udarac za Katalonce.

Prvi čovek Barse je dan ranije obavio razgovor i sa predstavnicima većine klubova La Lige kojima je takođe pokušao da objasni kako Barselona nije odgovorna za nedela, no, kako navode španski mediji, nije baš da je uspeo u nameri da u to ubedi sagovornike.

Njegova poseta Čeferinu je ujedno i pokušaj da upostavi bolje odnose sa UEFA organizacijom koji su nesumnjivo narušeni posle namere Barse da se, uz ostale najjače klubove Evrope, uključi u Superligu.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Ekipa SN (@ekipa_sn)

(Telegraf.rs)

Video: Ninković za Telegraf: "Žao mi je mog Partizana, čitava Srbija vidi šta se dešava"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    20. april 2023 | 22:24

    izbaciti separatiste iz evro kupova i iz španske prve lige

  • Fredy

    21. april 2023 | 06:25

    I da im ista UEFA pomogne u toj korupciji, posle ce tuzit UEFU i Ceferina za pomoc.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA