≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bruka slavnog Junajteda: Liga Evrope je Seviljino dvorište, De Hea se "blamirao" i poklonio feštu Špancima

Vreme čitanja: oko 2 min.

Slaviće se do duboko u noć u Andaluziji prolazak ove ekipe u polufinale

  • 1
FK Mančester junajted Foto: Tanjug / AP

Sramota, raspad, teško otrežnjenje... Mančester junajted je ponižen u Andaluziji. Sevilja je engleskom klubu očitala pravi čas fudbala ove večeri i dokazala da je Liga Evrope zaista njeno dvorište. Već u prvoj utakmici u Engleskoj se moglo "namirisati" kakav se to pakao sprema Đavolima u Španiji, a danas smo samo dobili konačan rasplet - 3:0 (1:0).

Tragikomične intervencije Davida de Hee samo su uveseljavale navijače domaćeg tima, mada mu nije pomogla ni njegova odbrana predvođena Harijem Megvajerom koja je pravila neshvatljive i bizarne greške, koje su načinile da navijači Junajteda koji su došli u Sevilju crvene od sramote.

A nije ih bilo malo...

Ali krenimo redom. Već u 8. minutu meča dogodila se prva velika greška odbrane Junajteda. Pomenuti Megvajer mahao je De Hei da mu doda loptu, mada je bio među trojicom igrača Sevilje, a onda kada je uspeo da je izgubi posle dodavanja španskog golmana, usledio je i pogodak En Nesirija.

Već do poluvremena je prednost Sevilje mogla da bude duplirana, da nije bilo VAR intervencije zbog ofsajda pošto je Lukas Okampos zatresao mrežu u 41. minutu, ali je već dva minuta posle "restarta" u drugom poluvremenu pao i drugi pogodak. Ovoga puta je strelac bio Balde.

I onda, novi veliki blam Davida de Hee. Istrčao je golman Mančester junajteda duboko u polje kada to nije morao, ostavio je potpuno prazan gol, a En Nesiri ga je ponovo kaznio. Delovalo je naprosto da će "Ramon Sančes Pichuan" da eksplodira od radosti u tim momentima. A to je bio i konačan rezultat ovog okršaja.

Nemanja Gudelj i drugari će tako na Juventus koji je uspeo da izdrži u Portugalu i da zadrži minimalnu prednost iz prvog meča, pošto je večeras odigrao nerešeno sa Sportingom - 1:1 (1:1).

Nisu imali srpski fudbaleri učinak, a Vlahović je čak i izašao u 71. minutu u korist Arkadijuša Milika iz Poljske.

Poveo je Juve preko Adrijana Rabioa u devetom minutu, a poravnao je Edvards sa bele tačke samo 11 minuta kasnije. Ispostaviće se da je to bio i konačan rezultat, mada je Sebastijan Koates imao par ogromnih prilika u završnici.

Na drugoj strani žreba, dalje je prošao Bajer Leverkuzen, koji je bukvalno demolirao Rojal Union iz Brisela. Mada je u prvom meču bilo samo 1:1, u drugom je nemački klub ipak pokazao klasu i zasluženo ušao među četiri najbolja u drugom po kvalitetu takmičenju - 1:4 (0:2).

Golove za Leverkuzen redom su postizali Dijabi u 2. minutu, Baker u 38, Frimpong u 61. i Hložek u 79. minutu. Sa druge strane, u strelce se upisao Terho u 65. minutu.

(Telegraf.rs)

Video: "Junajted na prodaju": Navijači u Mančesteru se okupili, žele odlazak gazde

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fredy

    21. april 2023 | 06:20

    Ma boli njih ona stvar, gubili, dobiali meceve, velika lova stize svake sedmice na bank racun. Naivci nek se tuku i nerviraju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA