Vreme čitanja: oko 2 min.

Vošin biser pred "meč odluke": Novi Sad kao grad zaslužuje da ima klub u Evropi

Vreme čitanja: oko 2 min.

Svima u Vojvodini je jasno šta bi pobeda protiv Novog Pazara donela klubu

  • 0
Jovan Milošević Foto: MN Press

Evropska sudbina Vojvodine i borba za pet mesta koja vode na evroscenu praktično je stala u dva meča, oba protiv Novog Pazara!

Jedan je već odigran u poslednjem kolu regularnog dela Superlige Srbije, gde su Novosađani slavili sa 2:0 i pobegli na +4 na tabeli i bolji međusobni skor, drugi je na programu u subotu na Karađorđu od 16.00 časova.

U slučaju trijumfa, Stara dama bi otišla na +7, što je praktično nedostižno i najverovatnije donosi kvalifikacije za Ligu konferencija na leto. Nema sumnje da bi taj uspeh i te kako potvrdio sve ono dobro što je Voša uradila ove sezone.

Novi Sad kao grad zaslužuje da ima klub koji igra u Evropi - rekao je mladi napadač Vojvodine Jovan Milošević za Telegraf, pa nastavio:

- Meč protiv Novog Pazara je velika šansa da se jednom rukom "prigrli mesto" koje vodi u Evropu. Novi Pazar je dobar protivnik, očekujemo tešku utakmicu, spremamo se i nadamo se da ćemo uspeti da pobedimo.

Jovan Milošević Foto: MN Press

Milošević je biser Vojvodine, od leta će igfrati u Štutgartu koji je Novosađanima platio 1,2 miliona evra i 12 odsto od naredne prodaje, praktično je blistao na prethodnom EP za kadete, dok u Superligi i dalje čeka svoj prvenac. A meč u subotu je možda idealna prilika za to...

- Nadam se, ali ne volim o tome. Kada god kažem nešto o tome uvek na kraju bude drugačije - kaže Milošević kroz smeh.

Pored toga što je otkrio da su svi saigrači spremni za duel sa Novim Pazarom, mladi napadač ističe da je atmosfera to što Vošu gura ovog proleća najviše.

- Atmosfera u ekipi je odlična. Generalno, kroz ovu polusezonu mislim da dugo nije bila bolja atmosfera u klubu i među igračima.

Jovan Milošević Foto: MN Press

Eventualna pobeda protiv Pazara, kao što smo već rekli, doneće mnogo, a jedan od tih benefita jeste i poravnanje sa Partizanom na tabeli. Imaju crno-beli, doduše, meč manje i gostuju Čukaričkom u nedelju, ali ne smemo da zaboravimo da su na Banovom brdu već izgubili u četvrtak.

- Tako je. Mi generalno imamo taj stav da se svaku utakmicu mi pitamo. Ne gledamo ekipe sa kojima se takmičimo, gledamo samo nas i ništa drugo. Nije iznenađenje što se dosta ekipa bori za Evropu. Ona donosi dosta toga i ne postoji klub u Srbiji koji ne bi voleo da igra Evropu.

Da nije bilo th nekih neočekivanih remija, Vojvodina bi se sada borila za mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Ni ovih osam bodova sada nije velika razlika, biće tu dueli sa direktnim rivalima, a Milošević ističe:

- Ekipa ima takav kvalitet da vrlo verovatno možemo, ali... na nama je.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA