≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zvezda srušila TSC i osvojila titulu šest kola pre kraja: Crveno-beli na Marakani "overili" i Ligu šampiona!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Domaćini su na domaćem terenu okrenuli tim iz Bačke Topole i zakazali slavlje sa svojim navijačima

  • 86
FK Crvena zvezda - FK TSC Foto: Mileta Mirčetić

Fudbaleri Crvene zvezde pobedom nad TSC-om osigurali su titulu šampiona Srbije šestu godinu u nizu. A taj broj je i simboličan, pošto su to uspeli da urade na šest kola pre samog kraja šampionata. Time će tim sa Marakane naredne sezone nastupati u grupnoj fazi Lige šampiona - 4:1 (1:1).

Pred sasvim fino popunjenim stadionom "Rajko Mitić", Zvezda je proslavila osvajanje šampionske titule. Znali su da im je za to dovoljan i bod danas protiv TSC-a, ali su oni želeli sva tri, kako bi na najlepši način obradovali navijače.

Zvezda će sada potencijalno pokušati da dođe i do skora od 100 poena u Superligi Srbije, što bi zaista bio gigantski uspeh u sezoni u kojoj je dominirala od poečtka do kraja. To je pokazala i dokazala na današnjoj utakmici protiv TSC-a, koji je dobro krenuo, ali je brzo istrošio svoje gorivo.

Već u 2. minutu su gosti iz Bačke Topole tražili penal, a samo deset minuta kasnije im je opravdano poništen i gol zbog ofsajd pozicije. U jeku inicijative gostiju nakratko je viđena stativa Aleksandra Kataija, pre nego što su domaći šokirani na drugoj strani terena.

Golman Milan Borjan je skrivio penal, pa je TSC dobio idealnu priliku da povede u 19. minutu, što je ujedno i učinio. Ifet Đakovac je stao da izvede penal, i to je uradio perfektno, pošto se kanadski golman bacio po zemlji, a ovaj je šutirao po sredini.

Zvezda se vrlo brzo nakon toga probudila i krenula da preti. Mijailović je već u 26. minutu sa 30 metara pogodio prečku, a taman kada se činilo da ćemo na odmor otići sa prednošću TSC-a dogodilo se veliko iznenađenje. Bukari je iskoristio nesmotrenost odbrane gostiju u prvom minutu nadoknade vremena, šutirao u bliži ugao i smestio loptu u mrežu. Niko nije ni pomišljao da će on biti veliki junak preokreta.

Kako je krenulo drugo poluvreme, nastavile su se šanse. Prvu je imao TSC preko Jovanovića, da bi Pešiću u 53. minutu bio poništen i gol zbog ofsajda.

Ali u 61. minutu nije bilo razloga da se gol poništi. Izgubio je loptu na sredini Kuveljić, zbog čega je Lazetić odmah morao da ga izvede i napolje, a Pešić je odlično proigrao Bukarija za drugi gol na Marakani ove večeri.

Osam minuta kasnije, još jedna odlična akcija u režiji Pešića. Ponovo je to bila kontra, i opet je lepo kombinovao Aleksandar, ovoga puta sa Kangom kojem je ostavio loptu na 18 metara, odakle je ovaj uputio pravi projektil i postigao prelep gol za ogromno slavlje na severu.

U 75. minutu je sve bilo potpuno jasno. Bukari je postigao het-trik, ponovo pronašao rupu u odbrani TSC-a i zaslužio gromoglasne aplauze prilikom odlaska na klupu kod izmene koja se i desila samo koji minut kasnije.

Jednostavno, Lazetićev sastav nije potom imao snage da se održi na površini i moglo je da počne veliko slavlje na Marakani. Igraće se Liga šampiona na najvećem stadionu u Srbiji naredne sezone.

(Telegraf.rs)

Video: Bivši fudbaler Zvezde sreo Srbe u Norveškoj, pa se kucao jajima nasred stadiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Partizanovac

    22. april 2023 | 19:43

    Koliko god ja voleo partizan a mrzeo zvezdu, treba biti realan i reći da zvezda trenutno nema konkurenciju. Igraju ljudi bre...

  • Sampion

    22. april 2023 | 20:31

    Celom svetu je Fudbal omiljeni Sport jedino Partizanu Kosarka hahahahhaha

  • Nikola-T

    22. april 2023 | 18:26

    Po ovome sto do sada gkedamo TSC definitivno zasluzuje drugo mesto na tabeli na kraju prvenstva...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA