Vreme čitanja: oko 1 min.

Svrake "iskopale oči" Pevcima: Njukasl naneo težak debakl Totenhemu i zatvorio im vrata Lige šampiona

Vreme čitanja: oko 1 min.

Već posle dvadesetak minuta igre bilo je 5:0 za domaćina

  • 0
FL Totenhem Foto: AP/Tanjug

Fudbaleri Njukasla širom su odškrinuli vrata Lige šampiona za narednu sezonu, pošto su u direktnom duelu sa Totenhemom slavili sa neverovatnih 6:1 na Sent Džejms Parku!

Mnogi nisu mogli da veruju da je već posle devet minuta igre bilo 3:0 na semaforu, jer je Marfi pogađao u 2. i 9. minutu, a Džoelington je bio strelac između ta dva gola u šestom minutu.

Narednih desetak minuta najavili su totalni debakl Sparsa, jer je švedski reprezentativac Aleksander Isak dao dva gola i doneo Njukaslu vođstvo od 5:0.

Hari Kejn je u 49. minutu uspeo da ublaži prednost, dok je u 67. minutu Kalum Vilson, koji je ušao kao rezerva umesto Isaka, postigao konačan rezultat.

Njukasl je ovom pobedom učvrstio mesto u top 4. Sada ima 59 bodova, koliko ima i Mančester junajted, koji ima meč manje.

Totenhem je sada na petom mestu sa 53 boda, a uz to ima dva meča više od Junajteda i jedan od Njukasla.

Uz ovakvu igru, kao i totalni organizacioni raspad tima posle odlaska Kontea, kome nisu uspeli da nađu pravu zamenu, već su kao vršioca dužnosti ostavili Kristijana Stelinija, Totenhem se ne može nadati ni Ligi Evrope i Ligi konferencija do kraja sezone.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA