Vreme čitanja: oko 1 min.

Mančester junajted posle penal drame u finalu FA kupa: Crveni đavoli zakazali gradski veliki derbi!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Soli Marš je bio tragičar Brajtona

  • 0
FK Mančester junajted Foto: AP/Tanjug

Mančester junajted je posle velike drame i penal serije na Vembliju uspeo da se domogne finala FA kupa, pošto su bili precizniji od Brajtona. Crvene đavole u velikom finalu čeka gradski rival Mančester Siti, koji je prethodno izbacio Šefild Junajted sa 3:0 u drugom polufinalu.

Posle devedeset minuta nije bilo golova, a nije ih bilo ni u dodatnih 30 minuta u produžecima, pa je sve rešeno u penal seriji. Tragičar je bio Soli Marš, koji je promašio u sedmoj seriji za Brajton, dok je sedmi penal za Junajted pogodio Viktor Lindelof i tako poslao Junajted u finale.

Junajted je tako dobio šansu za drugi trofej ove sezone, pošto su prethodno osvojili i Liga kup.

Crveni đavoli su se ovim plasmanom u finale donekle "oprali" pred navijačima za blamažu u Sevilji, gde su u četvrtfinalu Lige Evrope poraženi sa 3:0 i tako ostali bez potencijalnog evropskog trofeja gde su važili za jednog od favorita takmičenja.

Junajted je trenutno u dobroj situaciji i kada je u pitanju borba za Ligu šampiona u Premijer ligi, jer ima šest bodova prednosti u odnosu na petoplasirani Totenhem, ali i dva meča manje, tako da bi ostanak među četiri najbolje ekipe, kao i trijumf u FA kupu značio uspešnu sezonu za klub sa Old Traforda.

Veliko finale FA kupa zakazano je  za treći jun na Vembliju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA