Vreme čitanja: oko 3 min.

Vidić otkrio kako ga je Junajted oteo Liverpulu: Legenda Partizana mu pomogla, Fergi imao neverovatan potez

Vreme čitanja: oko 3 min.

Budimir Vujačić odigrao važnu ulogu u pregovorima

  • 0
Nemanja Vidić, Aleks Ferguson i Budimir Vujačić Foto: MN Press, Martin Rickett / PA Images / Profimedia

Nemanja Vidić je dao intervju u potkastu koji je vodio Rio Ferdinand, njegov dugogodišnji saigrač u Mančester junajtedu, sa kojim je činio jedan od najboljih štoperskih tandema u istoriji Premijer lige.

Osim aktuelne priče o odustajanju od trke za predsednika Fudbalskog saveza Srbije, Vidić je pričao i o mnogim detaljima iz svoje karijere.

Jedna od najzanimljivijih anegdota bila je o njegovom potpisu za Mančester junajted iz Spartaka iz Moskve.

Kako je Vidić otkrio, u tome mu je pomogao Budimir Vujačić, bivši reprezentativac Jugoslavije, ali i legenda Partizana u kojem je igrao četiri sezone od 1989. do 1993. godine.

Popularni Buda je bio posrednik u pregovorima između Junajteda i Vidića i "spojio" je našeg proslavljenog reprezentativca sa Aleksom Fergusonom, a takođe je Vidić ispričao da je pre Junajteda bio u kontaktu sa Liverpulom i da je najpre pričao sa Rafaelom Benitezom.

Ipak, Liverpul je napravio kobnu grešku i prestao je da se javlja, a to je Fergi iskoristio, kao i kontakt sa Budimirom Vujačićem.

Budimir Vujačić, FK Partizan Budimir Vujačić; Foto: MN Press/N. Parausic

- Prvi momenat kada sam bio u kontaktu sa klubom bilo je 2005. u decembru i tu je bio Buda Vujačić. Rekao mi je, "Slušaj, želiš li da igraš za Junajted". Rekao, sam "Da naravno da želim da igram za Mančester junajted". U to vreme je i Liverpul bio uključen, pričao sam sa Rafom Benitezom, on je jedan od prvih sa kojima sam pričao. Moj engleski nije bio dobar, pa je moja supruga Ana pričala sa njim. Pitao me je da li želim da dođem u Englesku, rekao sam da želim, sve je bilo super i onda se naredne tri nedelje nisu javljali.

Nemanja Vidić, Aleks Ferguson Foto: Profimedia/The Sun./News SyndicationG/ raham Hughes / News Licensing

- Fergi je bio u kontaktu sa Budom, kada me je Buda pitao da li želim da dođem i kada sam mu rekao da želim, rekao je "Ok, Fergi će te pozvati". Pitao sam se šta da kažem, moj engleski je loš. Rekao je, "stavi ga na spikerfon, ja ću ti pomoći". Fergi je pozvao, rekao je "Zdravo Nemandža", nije me zvao Nemanja. Pitao je da li je sve dobro, rekao je da me prati poslednjih šest meseci do godinu dana, da mu se sviđa kako igram, da će sve biti završeno ako želi da dođe i da će sve biti dobro. I ja sam za jednu nedelju bio već u Mančesteru - opisao je Vidić, a onda se prisetio hit anegdote sa Aleksom Fergusonom, koji je njemu i Vujačiću otimao kofere iz ruke da ih on stavi u gepek kada ih je dovozio sa aerodroma i vraćao nazad.

Nemanja Vidić, Aleks Ferguson, FK Mančester junajted Foto: Martin Rickett / PA Images / Profimedia

- Zanimljiva je priča, pamtim taj momenat. Aleks Ferguson je čekao. Buda i ja smo došli zajedno, kada smo došli, prvo smo otišli u hotel da vidimo igrače na večeri. Sedeo sam za stolom sa Kristijanom Ronaldom i Luisom Sahom. Posle toga, Fergi nas je odveo u hotel, nismo bili u istom hotelu. I Fergi je uzeo naše kofere i stavio ih u gepek. Otimao ih je, hteo je da ih on stavi u gepek. Ovo je priča koju sam morao da ispričam.

- Sutradan smo imali pregovore i on nas je sutradan nas je opet Fergi vozio na aerodrom. I ponovo nam je uzeo kofere stavio u gepek... Onda sam otišao narednih 10 dana, jer je trebalo da dobijem vizu. I onda sam u avionu razmišljao "Igraću za Mančester junajted, razmišljao o Fergiju, o koferima, i u jednom momentu se setio. Vau, potpisao sam za menje novca nego što sam imao u Spartaku iz Moskve" - uz osmeh je pričao Vidić, a zatim objasnio suštinu.

- Zapravo je sve to bilo meni mnogo bitnije, to što sam upoznao Fergija, igrače, čelnike kluba, sve to je bilo važnije od novca - zaključio je Nemanja Vidić.

(Telegraf.rs)

Video: Navijač zavrnuo trenerku da mu se Nemanja Vidić potpiše na butinu pored tetovaže

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA