Vreme čitanja: oko 3 min.

Duljaj pred Zvezdu: Od Sparte i Gladijatora nema ništa, teško je onom kog sin pita "Je l' ima šta da se jede?"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Strateg crno-belih najavio 170. večiti derbi

  • 12

Trener Partizana Igor Duljaj održao je konferenciju za medije povodom predstojećeg 170. večitog derbija protiv Crvene zvezde!

Duel u Humskoj na programu je u sredu od 18.30 časova i od velike je važnosti za crno-bele koji se grčevito bore za mesto koje vodi u Ligu šampiona. S druge strane, crveno-beli su u prethodnom kolu zvanično postali šampioni.

- Specifično je mnogo toga. Igra se derbi bez publike, to nema nikakvog smisla, igrati ovakav meč bez navijača. Teška situacija koju ne možemo da izbegnemo. Najsrećni bih bio da vidim pun stadion, bez obzira ko će šta da skandira. Biće mrtva atmosfera, izađeš na teren i čuješ trenere i saigrače.Ono što mi moramo jeste da na neki način pokažemo karatket. Ako ga imamo, a verujem da ga imamo. Imamo određenih problema, Belić ima kartone, to može da predstavlja problem sa bonus igračima. Tražićemo neka rešenja. Fejsa se požalio juče na povredu, to mi predstavlja problem. Andrade je povređen, moram da vidim kakva je sitaucija još. Tek danas na treningu ću videti koje spreman fizički za utakmicu - rekao je Duljaj i dodao:

- Momenat nije sjajan, nema puno vremena. Jedino vreme ne možemo da kontrolišemo u životu. Imali smo dva meča protiv Čukaričkog nedavno, pamti se samo rezultat, teška je situacija. Zvezda je šampion, neće doći da odrade posao, biće maksimalno motivisani da opravdaju poziciju na kojoj se nalaze.

Nastavio je Duljaj da govori o tom lošem momentu u kom se klub nalazi.

- Već duže vreme nije dobar momenat, ali u jednom trenutku morate nekad i da uzvratite udarac. Ne samo da primate. Moja leđa mogu da pondesu veliki teret, to nije sporno, najsrećniji bih bio da prihvatim njihov teren na leđa, ali to nije moguće. Postoji teren, mi, oni, 10 na 10, teren je jedino merilo. Sve ostalo što se priča okolo -  nema izgovora. Onaj ko poštuje dres Partizana mora da izađe i opravda to, kao i ja. Teško je onom ko radi u pekari, i rudniku, onom koga sin pita "Je l' ima šta da se jede?" Njima je teško. Mi smo plaćeni za ovo - rekao je Duljaj i dodao:

FK Crvena Zvezda - FK Partizan Foto: Nikola Tomić

- Najteži teg nije u nogama već u glavi. To je činjenica. Možete da pričate šta hoćete, da puštate neke filmove kao ranije -  Sparta ili Gladijator. Ali to neće pomoći.. Poenta je da sam sebe motivišeš, to je najpoštenije. Ustaneš ujutru, pogledaš se u ogledalo i kažeš da si dao sve od sebe. Ako su bolji, pružiš ruku, ali moraš da daš sve od sebe. Derbi kao derbi treba da bude najveći motiv svakom igraču.

Na pitanje da li je razmišljao da rasformira ekipu i igra sa omladincima

- Nemam moć odlučlivanja u kontekstu da vodim klub, moj posao je da budem trener. Da teram nekoga, to je težak termin. Treba sezona da se završi na pošten način, a onda da se podvuče crta. Najlakše je tražiti alibi i staviti mlade igrače. Šta ćemo time dobiti? Ubićemo i tog mladog igrača. Dobiće minutažu, ali će ući u tešku sitauciju. On treba da raste uz ekipu, uz dobar ambijent.

(Telegraf.rs)

Video: Duljaj pre početka konferencije izjavio saučešće porodici bivšeg fudbalera Zvezde: Potresen sam

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mića

    25. april 2023 | 13:33

    Za Czv potpuno ne bitna utakmica.

  • Bob.fil

    25. april 2023 | 14:36

    Covek sportista, gospodin ,radnik,Grobar...Nista on nije kriv..Glavu gore Igore...

  • Lik

    25. april 2023 | 13:24

    Šta ima protiv vasda dokazuju. Pa ne dokazuje se u jednoj utakmici ništa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA