≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Trener Zvezde pred večiti derbi: "Ranjeni lav je najopasniji, izostanak navijača više šteti nama nego njima"

Vreme čitanja: oko 4 min.

Šta unaprediti, Milojević tvrdi da uvek ima prostora, i to mnogo u čitavoj ligi

  • 11
Miloš Milojević Foto: crvenazvezdafk

Trener Crvene zvezde Miloš Milojević pred sutrašnji večiti derbi na stadionu Partizana rekao je da jedva čeka susret i da su njegovi igrači spremni za novi izazov, te da imaju motiv iako su već obezbedili titulu.

- Derbi je utakmica koja je svetkovina srpskog fudbala. Možda rezultati ne oslikavaju to na taj način, vidite i po vama, nije to to interesovanje. Na nama je da to održimo na nivou koja jeste, da bude najveća utakmica srpskog fudbala. Prilazimo maksimalno ozbiljniji, da uđemo sa tim stavom da dobijemo, uvek smo išli na pobedu i to se neće promeniti ni sada. Respektujemo protivnika, znamo da je ranjeni lav najopasniji, ali cenimo i sebe i mislim da imamo kvaliteta i samopouzdanja da odigramo dobru utakmicu i da iz toga izađe dobar rezultat.

Motivacije, kaže, za večiti derbi nikada ne nedostaje.

- Neće biti teško motivisani igrače za derbi, nisu možda motivisani kada idemo na neki dalek put od dva, tri sata od Beograda, ali volimo da igramo kod kuće i tu smo izuzetno motivisani. Za derbi ne treba posebna motivacija, samo vam je potrebna vrela krv i hladna glava da to izađe na dobro. Pokazali smo da igramo dobar fudbal i u prošlom derbiju, ne celom, ali dobrih 45 minuta. Sada je to cilj da malo povećamo. Da li su igrači u komfortu, nisu, ljudski mozak želi da učini minimalni napor i da ima maksimalni učinak, to se ne razlikuje ni sa njima, igračima kojima je ovo šesta titula. Moramo da budemo i pravični i kritični, njima svaka čast, to je podvig, a moj posao i svih u klubu je da uvek tražimo uvek više. Oni daju toliko koliko je potrebno da bude +20 u odnosu na drugog, a oni daju da bude što više i želimo više, to nije sporno.

U tom tonu je Milojević nastavio kada je naglasio da se i na treningu izgara.

- Ne treba tu ekstra razgovora šta je bitno, ako vam kažem da na treningu pršti, ne bi verovali, ali jeste tako. Za neke druge utakmice ne možete puno da kalkulišete kada se odlučuje titula, ali mi sada možemo. Imamo tu odgovornost, pored toga što osvajamo titule, da produkujemo igrače, da klub živi od toga. Videli ste taj trend da igraju mladi igrači, ali ne volim da to tako klasifikujem "mladi trebaju da igraju", nego dobri su. Igrači su Zvezde, na platnom su spisku, sveži su i mogu da privedu ovo prvenstvo. Imamo to prostor da pet mladih igrača možemo da stavimo, da oni stiču neko iskustvo i kontinuitet.

Ciljevi su uvek isti za Zvezdu.

- Isti cilj kao što sam došao, da odigramo korektno Evropu. Titula je bila prioritet jedan, dva i tri, Kup je prioritet sam po sebi kada ste Zvezda i bio je cilj da se stvori dobra baza mladih igrača. Dosta vodimo računa o tome, znam šta sam rekao i kada sam rekao i ne postoji tačka kada sam odstupio. Vidi se da postoji kvalitet, ali vidi se da nemaju kontinuitet, nije dovoljno da ste mladi, već je potrebno da imate statistiku da biste bili prepoznati.

Šta unaprediti, Milojević tvrdi da uvek ima prostora, i to mnogo u čitavoj ligi.

- Svakom je to motiv, da li će neko početi ili ući, da se zameni posle 20 ili 50... Ne volim da nešto iznosim pa ne stojim iza toga, igraće oni koji su najbolji za utakmicu. Imamo još osam utakmica ako dođemo do finala Kupa, još 800-900 minuta igre. Ne možete nekome da sudite, a da niste dali šansu. Postoje još samo dva igrača koja kod mene nisu igrala, to su Spajić i golman Miladinović. Neko je igrao kao Katai i Dragović po 30 utakmica, a neko po tri, četiri. Svi su naglasili koliko mogu i videli smo da još mnogo.

Povrede ne muče mnogo crveno-bele, ali ima izostanaka.

- Milunović i Nikolić nisu spremni, svi ostali su na raspolaganju.

Neće biti publike u Humskoj.

- Derbi bez publike nije derbi. Fudbal se igra zbog navijača, svaka utakmica gde je iole bila fudbalska i igra je bila bolja, svi su se osećali bolje. Nisam neko ko se meša u te stvari, lično ne voli. Voleo bih da ima 20 hiljada njihovih i 20 hiljada naših, svakako mislim da bi ih nadglasali i da će više šteti nama.

Partizan je poražen od Čukaričkog dva puta u nizu.

- Nadamo se da može, mislim da su drugu utakmicu protiv Čukaričkog, imali su taj peh sa golom. Da ne ulazim u statistiku, bili su za nijansi bolji od Čukaričkog, ali čestitke Čukaričkom na pobedi, to se na kraju piše, da li ste dobili ili ne.

Crno-beli sada kasne i na deobi su četvrtog mesta u Superligi Srbije.

- Mi smo navikli na taj dvojac Zvezda - Partizan. Ako nije tako, onda je to odmah problem. Nemam afinitetata prema tome, kada imate 20 bodova više od drugog, onda misle da je lako. Nije lako, treba igrati do kraja, tu se osvaja titula. Možda se u Premijer ligi osvaja u direktnom okršaju, ali ne baš... Arsenal da je dobio "male utakmice", bio bi prvi. Kada svi podignutu kvalitet za 20-30 odsto, kada uslovi budu za 50 odsto, kada se ne traže problemi nego se konstruktivno priča, onda će sigurno biti bolje.

Šta je cilj do kraja, strateg crveno-belih je jasan

- Bio bih zadovoljan da sve dobijemo do kraja, da osvojimo Kup. Svaka pobeda mi je i na treningu mi je draga, pa i ova - zaključio je Milojević.

Večiti derbi se igra sutra od 18.30 časova.

(Telegraf.rs)

Video: Zvezda proslavila titulu na meču sa TSC

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • T

    25. april 2023 | 14:41

    Koji lav? Šta pričaš čoveče ili već nešto znaš što mi neznamo

  • Febo

    25. april 2023 | 14:35

    Pa normalno da steti vise nama, oni su navikli da im niko ne dolazi na utakmice(ne racunam zene, roditelje I decu)

  • Aleksandar

    25. april 2023 | 14:54

    Miloše sutra svi u napad. Da im damo što više golova. Da nas zapamte za navek. Zvezda je najbolja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA