≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Skandal! Torcida veličala ustaštvo, napadala policiju i napravila haos u Ženevi: "U slovo U, po kapi se šeće"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Navijači su ponovo napravili pravu pometnju

  • 3
FK Vitoria SC - FK HNK Hajduk Split Foto: Profimedia/Global Media Group/ddp USA

Juniori Hajduka iz Splita igraju završnicu Lige šampiona u Ženevi, u kojoj imaju veliki podršku navijača. Ipak, pristalice splitskog kluba izazvale su velike nerede. 

Naime, kako prenosi Tribune de Geneve u petak uoči polufinalne utakmice s Milanom krenuli su prvi neredi. Oko 17:30 došlo je do tuče između pripadnika Torcide i navijača lokalnog kluba Servetea.

- To je grupa ultrasa prilično poznata u lošem smislu u Evropi, skloni su da veruju da su gotovo svuda kod kuće - rekao je Aleksandre Brahir, portparol ženevske policije i dodao da su spomenutu tuču policajci smirili koristeći gumene metke.

Ipak, to nije bilo dovoljno jer su se neredi nastavili u ponedjeljak uoči i nakon finalne utakmice i poraza od AZ-a. Huligani su već od ranog poslepodneva bili u gradu i pili po kafićima bez plaćanja, ističe Brahier. Naposljetku su se i sukobili s policijom, a tučnjava je bilo i nakon utakmice, posebice u periodu od 22:30 do 23:00.

"Tribune de Geneve" takođe je objavio video u kojem grupa navijača na ulicama Ženeve peva ustaške pjesme: "Ajmo, ajmo, ustaše, ustaše, slovo U, slovo U, po kapi se šeće, ubit ćemo, zaklat ćemo tko sa nama neće - čuje se na videu.

- Potpuno je neverovatno čuti ovu vrstu pozivanja na fašizam na ulicama. Nismo navikli na ovakve demonstracije pune mržnje u srcu Ženeve - izjavio je Johan Gurfinkil - glavni sekretar CICAD-a, švajcarske koordinacije zajednica koje se bore protiv antisemitizma.

(Telegraf.rs)

Video: Gori Split: Torcida slavi 70 godina postojanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Зоран ловћенац

    25. april 2023 | 21:20

    Ниси навикао,хахахахах.Па ваши су,нема разлике међу вама

  • Z

    25. april 2023 | 23:19

    5:0,5:0,5:0 po Splitu se šeće,hehehehe

  • Fredy

    26. april 2023 | 10:13

    Uje pa jos niste zaboravili pusionu od Partizana i Tita, sta no bi na Sutjesci i Neretvi, ajme, ceo svet vam se smeje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA