Vreme čitanja: oko 1 min.

Podatak iz Superlige za ponos Srbije: Voždovac ima najmlađi tim u čitavoj Evropi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zmajevi iz Zaplanjske ulice očigledno misle na svoju budućnost

  • 0
FK Voždovac Foto: FK Voždovac /Sandić Photography

Ove, kao i prethodnih sezona, jedno od prijatnijih iznenađenja u Superligi Srbije jeste ekipa Voždovca. Zmajevi s Krova po ko zna koji put uspevaju da igraju poprilično dobro u prvenstvu i da budu spokojni, dok u isto vreme i razvijaju svoje mlade igrače. Jedino što im nedostaje jeste ta borba za Evropu, koja je ove sezone izmakla.

Iako postoji pravilo u Srbiji koje se tiče bonus igrača (mladih fudbalera), da svaka ekipa mora da ima bar jednog, Voždovac je ove sezone umeo da na teren izvede i čitavu ekipu isključivo od bonusa, čime su na neki način pokazali da postoji svetla budućnost.

Voždovac je ove sezone pomerio i granicu kada je reč o mladim fudbalerima u Srbiji, ali i Evropi, jer najnoviji podaci pokazuju da je klub iz Zaplanjske ulice prvi po tom parametru ne samo u Srbiji, već i u čitavoj Evropi kada se pogleda 20 najbolje rangiranih liga.

Ovaj podatak je izneo specijalizovani sajt "TransferMarkt", koji je izvukao prosek čitavih ekipa, a Voždovac je poprilično ubedljiv na prvom mestu.

Naime, ekipa Voždovca u proseku ima 20,9 godina, što je skoro za čitavu godinu mlađe od prvog pratioca, tima Nordšelanda iz Danske (21.9). Zatim slede i Red Bul Salcburg sa 22 godine, Volendam sa 22.6, kao i Genk, Groningen i Lavov sa po 22.8.

Ono što je još zanimljivo jeste i to da je Voždovac među najjeftinijim ekipama na ovom listu. Prema Tranfsermarktu, vrednost igrača u Voždovcu iznosi 9.000.000 evra, dok je jedini jeftiniji od njih ukrajinski Lavov.

(Telegraf.rs)

Video: Prelepa akcija Voždovca za pobedonosni gol: Pantović glavom krunisao dva sjajna pasa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA