≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Siti pokazao Arsenalu ko je gazda u Engleskoj: De Brujne i Haland razbili Tobdžije u derbiju za titulu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Velika pobeda Građana

  • 0
Kevin de Brujne, FK Mančester Siti, Erling Haland Foto: AP/Tanjug

Fudbaleri Mančester Sitija savladali su Arsenal sa 4:1 u derbiju Premijer lige u kojem je uloga bila titula!

Ekipa Pepa Gvardiole je pokazala klasu na Etihadu i silu u odnosu na tim Mikela Artete, koji je pre meča imao sve u svojim rukama - pet bodova prednosti i dva meča više.

Sada, posle ovog meča, razlika je smanjena na dva boda, s tim da Siti ima dva meča manje, ali i prilično dobar raspored do kraja šampionata.

S obzirom na formu, bilo bi čudo da ne odbrane titulu.

Ovaj derbi su obeležili Kevin de Brujne i Erling Haland, samo su im uloge bile obrnute nego što je to uobičajeno. De Brujne je pogađao, a Haland mu je dva puta asistirao. Epitet igrača utakmice Belgijanac je zaslužio uz asistenciju za Stonsa pred kraj poluvremena.

Već u 7. minutu bilo je 1:0 za Siti, Haland je sjajno proigrao De Brujnea, koji je vrhunskim udarcem savladao Remzdejla.

Krejam poluvremena, Stons je zatresao mrežu na asistenciju De Brujnea, kada je za milimetar izbegao ofsajd. Gol je najpre poništen, ali je posle intervencije VAR-a ustanovljeno da je Holding zakasnio i da mu je noga za nijansu bila ispred Stonsa.

De Brujne je u 54. minutu rešio meč svojim drugim golom, uz asistenciju Halanda.

Holding je uspeo da smanji prednost u 86. minutu posle prodora Trosara koji mu je ostavio loptu na ivici kaznenog prostora, ali je Siti na kraju ipak postigao još jedan gol, i to, naravno Haland.

Morao je i Norvežanin da se upiše u listu strelaca, kada ga je Foden, koji se vratio u ekipu posle operacije, proigrao i "spojio sa golom".

U ostalim utakmicama Liverul je slavio protiv Vest Hema na gostovanju sa 2:1 uz golove Gakpa i Matipa, dok je za Čekićare strelac bio Luis Paketa.

Čelsi je nastavio sa košmarnim rezultatima od kako se vratio Frenk Lampard "da ih spasi", pa su doživeli poraz i od Brentforda na svom terenu, dok je Notingem Forest došao do zlata vrednih bodova u borbi za opstanak i pobedio je sa 3:1 protiv Brajtona.

(Telegraf.rs)

Video: Stojković: Nisam kuvar da tražim recept za Halanda

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA